HOQUEI SOBRE PATINS / LA COPA

El Liceo imposa el seu potencial

Els gallecs dominen el joc, i arriben a tenir un clar 4-0 a vuit minuts del final

El Tenerife busca el contraatac i crea perill en l'inici, i en el tram final maquilla el resultat

Carlos Gil
TÈCNIC DEL LICEO
«Tot i anar 4-0, s'ha de treballar cada gol i en cada moment del partit per aconseguir la classificació»
«Cap equip abaixa els braços i ara, amb les faltes directes i els penals, es poden ficar dins del partit en qualsevol moment»
«Sabíem que havíem d'anar a arriscar-nos perquè el Tenerife es defensa bé, té un porter de categoria i juga bé al contraatac. Per trencar-ho havíem d'arriscar»
Mateu de Ramon
TÈCNIC DEL TENERIFE
«Si vols tenir possibilitats de passar a semifinals no pots fer errades i crec que n'hem fet dues en els dos primers gols, sobretot en el primer»
«El Liceo és un gran equip i amb el marcador a favor s'ha sentit còmode»
«Les ocasions que hem tingut en els contraatacs en l'inici de l'enfrontament són de les que s'han de marcar»
«L'actitud de l'equip ha estat molt bona i el fet d'estar aquí ja és un premi»

El Coinasa Liceo va mostrar el seu potencial i en derrotar per 4-2 el Cemento Teide Tenerife es va convertir en el primer semifinalista d'aquesta edició de la copa. Els gallecs van superar uns illencs que van buscar el contraatac i es van situar amb un clar 4-0 a vuit minuts del final. El Tenerife va intentar reduir les diferències al final i ho va aconseguir, tot i que mai va fer perillar la victòria del conjunt gallec.

En els primers minuts del partit ja es va poder veure que els dos equips tenien assumit perfectament qui era el favorit pel seu potencial i la seva situació en l'OK Lliga, i mentre el Liceo tenia la possessió de la bola el Tenerife intentava assentar la seva defensa i buscava el contraatac. Els illencs van ser els primers a crear perill i ja en el minut 4 Costa va robar una bola al mig del camp i es va plantar sol davant el porter del conjunt gallec Llaverola, però no el va poder superar. Només mig minut després es va produir la segona bona arribada del Tenerife, però sense encert. La primera ocasió del Liceo va arribar en el minut 7 amb un xut de Jordi Bargalló. Els gallecs dominaven més la bola i buscaven la porteria dels illencs, i en el minut 13 Álvarez va inaugurar el marcador. El Tenerife va mantenir el seu joc de contraatac tot i anar perdent, i en els minuts següents Miguel Ángel Sánchez va disposar de dues arribades seguides que Llaverola va desfer. El matx es va mantenir anivellat i, fins i tot, semblava que amb el mínim 1-0 s'arribaria al descans, però a 29 segons de la fi de la primera meitat Barreiros va fer el 2-0, que va desencisar el Tenerife.

La segona meitat va començar amb el Tenerife intentant reduir el desavantatge, i el capità dels tinerfenys, Àngel Rodríguez, va enviar una bola al pal. La resposta del Liceo va ser immediata amb Barreiros fent lluir Nicoletti i Gual enviant una rematada al pal. Els gallecs volien el tercer gol per deixar gairebé sentenciada la final i Gual va disposar d'una falta directa –per una targeta blava a Costa– en el minut 32 que no va poder aprofitar. El Tenerife va haver de jugar dos minuts amb un home menys i no va poder evitar que Josep Lamas marqués el 3-0 en aprofitar molt bé aquesta superioritat. El matx estava clarament decantat per als gallecs, i encara ho va estar més quan Jordi Bargalló va marcar de penal (4-0).

Les faltes d'equip.

El joc es va obrir, ja que els illencs van buscar el gol de l'honor i un minut després el va aconseguir gràcies a Àngel Rodríguez. A dos minuts del final, Achilli va transformar una falta directa per l'acumulació de les faltes del conjunt gallec i va reduir encara més la diferència. El Liceo, tot i el 4-2, mai va veure perillar el triomf. Va saber controlar el partit en els darrers minuts i quan només faltaven deu segons per acabar va arribar la desena falta del Tenerife i el Liceo va disposar d'una falta directa per ampliar la diferència. Josep Lamas, però, no la va poder transformar i el marcador es va mantenir amb el 4-2, i amb el Liceo com a primer semifinalista.

COINASA LICEO
4
TEIDE TENERIFE
2
COINASA LICEO:
Llaverola, Jordi Bargalló, Gual, Álvarez i Josep Lamas –equip inicial–; Grasas i Barreiros
CEMENTO TEIDE TENERIFE:
Nicoletti, Coy, Costa, Marc Soler i Àngel Rodríguez –equip inicial–; Miguel Ángel Sánchez, Achilli i Platero.
GOLS:
1-0 (13') Álvarez. 2-0 (25') Barreiros. 3-0 (33') Josep Lamas. 4-0 (42') Jordi Bargalló, de penal. 4-1 (43') Àngel Rodríguez. 4-2 (48') Achilli, de falta directa.
ÀRBITRES:
Oscar Valverde i Antonio Gómez.
T.B.:
Costa.

Molts catalans en els dos equips

El duel de quarts de final que va obrir la copa entre els dos únics equips de la copa que no són catalans va comptar, no obstant això, amb una nodrida presència de jugadors formats en el planter del Principat. En les files del Liceo, hi ha Jordi Bargalló i Marc Gual (Sant Sadurní d'Anoia), Josep Lamas (Súria), Joan Manel Grasas (Barcelona) i Jaume Llaverola (Igualada). El tècnic del Tenerife, Mateu de Ramon, és català i també hi ha sis jugadors nascuts en el Principat: Miquel Àngel Sánchez (Tordera), Marc Coy (Barcelona), Xavi Costa (Amposta), Marc Soler (Piera), Àngel Rodríguez (Sant Sadurní d'Anoia) i Antoni Marín (Igualada).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.