HOQUEI SOBRE PATINS / LA COPA

Esclat a 4 segons de la fi

El Vilanova remunta en el darrer minut amb gols de Rocasalbas, de penal, i Bartrés

El Liceo havia dominat (3-1), però en tot moment els vilanovins van creure en el triomf

Josep Lluís Delriu
TÈCNIC DEL VILANOVA
«Hem treballat molt, i el fet de poder ser a la final el primer anys amb un equip jove fa il·lusió»
«Sortim del partit amb unes sensacions increïbles»
«Hem hagut de treballar i suar contra un gran equip com el Liceo»
«Teníem clar que no podíem abaixar els braços fins al final i que havíem de treballar i de patir»
Carlos Gil
TÈCNIC DEL LICEO
«Estic trist per no haver arribat a la final, però content de la feina dels meus jugadors»
«El Vilanova ha treballat de valent tot el partit»
«Només queda felicitar el Vilanova i desitjar-li sort en la final»

El Vilanova va aconseguir la classificació per a la final de copa d'una manera increïble, remuntant un resultat advers en el darrer minut i aconseguint el passi a la final a només quatre segons i nou dècimes del final del partit. Els vilanovins es van avançar en el marcador, però el Liceo va capgirar el partit abans del descans, i en els primers segons de la segona meitat va situar un 3-1 en el marcador. Els vilanovins van creure en les seves possibilitats i van buscar el gol. Van tenir ocasions i en van desaprofitar alguna de força clara, però a 49 segons del final Rocasalbas va transformar un penal i va empatar el partit, i quan semblava que arribaria la pròrroga Bartrés va desviar un xut de Galán i el 3-4 va pujar al marcador. La bogeria va esclatar a la pista i a les graderies entre els aficionats vilanovins, però quedaven 4 segons i 9 dècimes. El Vilanova va aguantar, i va passar a la final. Els vilanovins no aconseguien aquesta fita de jugar una final des de l'edició del 1976, en que van guanyar el títol. Ara ho tornaran a intentar, per portar el quart trofeu d'aquesta competició a les seves vitrines.

El partit va començar amb un Vilanova molt ben situat en defensa i un Liceo amb dificultats per superar-la, i bona prova d'això va ser que, abans d'aconseguir marcar el primer gol, els gallecs van veure com els xiulaven dos passius.

El Vilanova va encarrilar el partit en el minut 13 amb un gol de Galán, però només sis minuts després Jordi Bargalló va aprofitar una bona passada de Gual i va empatar. Poc abans del descans Álvarez va avançar el seu equip, i quan només havien passat 15 segons després de la represa el mateix jugador va situar el 3-1 en el marcador. Els vilanovins no es van enfonsar, tot al contrari, van anar a buscar la remuntada. Durant la segona meitat van disposar de bones ocasions en jugades de bola aturada i en xuts, però el porter del conjunt gallec Llaverola va respondre bé, com ara en dos xuts consecutius de Raúl Marín que va rebutjar amb la careta del casc. En el minut 32 Bartrés va reduir la diferència i va donar ànims als seus companys, que van continuar creient en les seves possibilitats. Els gallecs van tenir ocasions per sentenciar, però Jordi Bargalló va desaprofitar un penal, i va arribar el darrer minut apoteòsic dels vilanovins que els va donar la classificació.

COINASA LICEO
3
VILANOVA
4
COINASA LICEO:
Llaverola, Josep Lamas, Álvarez, Gual i Jordi Bargalló –equip inicial–, Barreiros, Grasas i Payero.
VILANOVA:
Arellano, Bartrés, Galán, Rocasalbas i Raúl Marín –equip inicial–, Ferrer i Albert Riba.
GOLS:
0-1 (13') Galán. 1-1 (19') Jordi Bargalló. 2-1 (23') Álvarez, 3-1 (26') Álvarez. 3-2 (32') Bartrés. 3-3 (50') Rocasalbas, de penal. 3-4 (50') Bartrés.
ÀRBITRES:
Antonio Gómez i Luis Delfa.
T.B.:
Álvarez i Gual.

L'encert en un penal obre el camí de la final

Els vilanovins van desaprofitar tres faltes directes en la segona meitat, dues de les quals, en només 15 segons de marge. Les va llançar Raúl Marín, i el porter del Liceo Llaverola va desviar la bola. Uns minuts després Galán no va poder aprofitar una altra falta directa perquè el xut va anar alt. Finalment, en l'únic penal de què van disposar els vilanovins, va arribar l'encert. Roger Rocasalbas va assumir la responsabilitat i amb un xut precís va superar el porter i va marcar el que seria el 3-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.