HOQUEI SOBRE PATINS / LLIGA EUROPEA

Planten cara, i a la repesca

El Tecnol Reus domina i guanya a la difícil pista del Candelária, i acaba segon de grup

Els roig-i-negres jugaran contra el Lloret l'eliminatòria per accedir a la final a sis

El Tecnol Reus va sortir viu de les illes Açores després de guanyar a la pista del Candelária (2-3) i, tot i que no va aconseguir la classificació directa per a la final a sis de la lliga europea, sí que es va assegurar l'eliminatòria de repesca dels segons classificats, en la qual s'enfrontarà amb el Lloret, primer al Palau d'Esports el dia 10 d'abril i després a terres gironines el dia 17. Sandro Bertolucci, Mirko Bertolucci i el Negro Páez van ser els autors dels gols.

Al marge del que fes el Noia a la pista del Weil am Rhein alemany –va guanyar per 1-6–, els roig-i-negres sabien que no podien perdre de cap manera contra els amfitrions, perquè això suposava dir adéu a la competició. I l'equip d'Alejandro Domínguez va fer perfectament els deures i va aconseguir una victòria amb autoritat, sense contestació dels locals, ja que l'1-3 i el 2-3 van arribar en el darrer minut de partit i amb tot resolt.

El partit va ser força igualat en el primer període, sobretot fins que es va produir una interrupció important després que el duel s'hagués aturat un quart d'hora perquè va marxar la llum del pavelló. Era el minut 17. Fins llavors, els dos equips es respectaven força i no van arriscar gaire perquè estaven a l'expectativa. Però una vegada superat el problema tècnic, el joc es va reprendre amb molta velocitat i el Candelária va ser el més encertat. Sergio Silva va rematar en el minut 19 al pal, però també Sandro Bertolucci va poder enviar la bola a l'estructura metàl·lica en el minut 21.

En el retorn a pista, el Tecnol Reus va estar magnífic marcant perfectament un ritme que l'afavoria. Amb només 58 segons, el Negro Páez va servir una assistència a Sandro Bertolucci, que va marcar el 0-1. Era molt important situar-se al davant en el resultat, com també ho era no relaxar-se i mantenir-se fort. I els dos comportaments van ser sinònim de l'equip reusenc, ja que amb el 0-1 Sergio Silva va tenir una falta directa per acumulació de faltes. Guillem Trabal va aturar la jugada. En canvi, aquesta mateixa acció –la de les deu faltes– va ser molt ben aprofitada pels roig-i-negres, ja que Mirko Bertolucci, en el minut 37, va anotar el 0-2, que era més que significatiu.

Els roig-i-negres van poder deixar tot vist per a sentència instants després, ja que van disposar d'un power-play, però en aquesta ocasió Mirko Bertolucci no va resoldre igual que abans. Tampoc en el temps de superioritat numèrica; el Tecnol Reus va trobar el tercer gol, que finalment sí que va fer acte de presència, en el minut 41, amb un llançament sec del Negro Páez.

El conjunt reusenc ja ho tenia fet i només calia mantenir el cap fred. De fet, va poder aconseguir una victòria més ampla, però Casanovas va rematar al pal (minut 42) i Sandro Bertolucci no va convertir una altra falta directa (minut 48). En canvi, en el darrer minut de partit, Maxi Oliva va anotar l'1-3 de falta directa i a només dos segons per a la conclusió del partit Mauro Fernández va fer el definitiu 2-3, un resultat igualment important que allarga la vida de l'actual campió de la lliga europea fins al mes d'abril, ja que haurà de jugar contra el Lloret l'eliminatòria de repesca de segons classificats. El primer partit serà a Reus el 10 d'abril, mentre que la tornada es jugarà a Lloret el dia 17. El Porto i el Follonica jugaran l'altra eliminatòria de segons classificats, mentre que el Vic, el Barça, el Noia i el Valdagno ja estan classificats per a la final a sis.

CANDELÁRIA
2
TECNOL REUS
3
CANDELÁRIA:
Paulo Matos, Tiago Resende, Sergio Silva, Mauro Fernández, Maxi Oliva –equip inicial– i Edgar Pereira.
TECNOL REUS DEPORTIU:
Trabal, Jordi Garcia, Negro Páez, Mirko Bertolucci, Caldú –equip inicial–; Molet, Sandro Bertolucci i Casanovas.
GOLS:
0-1 (25:58) Sandro Bertolucci. 0-2 (37') Mirko Bertolucci, de falta directa. 0-3 (41') Negro Páez. 1-3 (49:16) Maxi Oliva, de falta directa. 2-3 (49:58) Sergio Silva.
ÀRBITRES:
Massimiliano Carmazzi i Matteo Zonta (Itàlia).
T.B.:
Mauro Fernández i Edgar Pereira.
INCIDÈNCIES:
El partit es va interrompre en el minut 17 de la primera part durant uns quinze minuts pel tall en el subministrament de llum al pavelló.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.