FINAL A QUATRE DE LA COPA DE LA CERS

Un darrer segon polèmic

El Proinosa Igualada planta cara al Liceo però queda fora de la final

Té una falta directa en l'últim segon i no la pot aprofitar pels àrbitres

Sap refer-se d'un gol inicial dels gallecs i té diverses oportunitats

Joan Carles
TÈCNIC DE L'IGUALADA
«Abans de xutar la falta directa, els àrbitres han xiulat i, amb el reglament a la mà, s'havia de repetir el llançament»
«Vull felicitar l'equip, perquè hem jugat el partit com una final i l'hem jugat bé»
«Hem tingut possibilitats que no han acabat en gol, alguns cops no estàs encertat, però estic molt satisfet»
«Hem tingut alguns contraatacs bons després de l'1-1, aquell era el moment»
«Sabíem que una possibilitat la tindrien amb la falta directa per deu faltes d'equip del Liceo i ens l'han pres dels dits»

El Proinosa Igualada no es va poder classificar per a la final, ja que va perdre per la mínima (1-2) contra el Coinasa Liceo en un partit anivellat i que va acabar amb polèmica. Els igualadins van disposar d'una falta directa al seu favor a un segon del final del partit que podia servir per igualar el resultat i forçar la pròrroga. Quan Ferran Formatjé anava a xutar, un àrbitre va xiular perquè els jugadors s'havien avançat i s'havia de repetir. En plena acció, Formatjé va colpejar la bola, que va ser aturada pel porter del conjunt gallec, Jaume Llaverola, i després d'uns moments d'indecisió els col·legiats van donar el partit per acabat, provocant les protestes dels jugadors i del cos tècnic del conjunt igualadí.

Per arribar a aquest darrer segon amb possibilitats de forçar la pròrroga els jugadors de l'Igualada van haver de lluitar molt i fer un bon partit contra un conjunt gallec molt potent i que és el gran favorit a aconseguir el títol. D'entrada va ser Enric Torner el primer que va crear algunes ocasions, però ja es va veure que des dels primers minuts van ser els gallecs que van intentar agafar el domini del partit i crear perill davant la porteria defensada per Albert Balagué. En els primers cinc minuts va haver de fer tres bones aturades per evitar que el Liceo inaugurés el marcador. Tot i les seves bones accions, el Liceo va aconseguir avançar-se en el minut 11 amb un gol de Marc Gual. Només dos minuts després, el conjunt gallec va disposar d'un penal, però Balagué va tornar a mostrar que estava completament centrat en el partit i va aturar el llançament de Jordi Bargalló. Els igualadins no portaven gaire perill davant la porteria del conjunt gallec, però continuaven totalment en el partit i ho van demostrar en l'últim minut amb una jugada de David Busquets dins l'àrea que el porter del Liceo va saber aturar bé.

En l'inici de la segona meitat, els igualadins van sortir molt inspirats en atac i primer Ferran Formatjé va tenir una ocasió claríssima i poc després Ton Baliu va robar una bola i es va plantar davant el porter Llaverola però no el va poder superar. La insistència en ataca i la presència dels jugadors igualadins dins l'àrea gallega va donar el seu fruit i i en el minut 34 van fer penal a Jordi Creus. El mateix jugador del conjunt igualadí va ser l'encarregat de transformar-lo i va situar l'empat a un gol. El Liceo va intentar reaccionar tot seguit, amb una mitja volta de Pablo Álvarez, però de mica en mica es va veure que els gallecs havien notat el fet d'encaixar aquest gol, i els igualadins es mostraven més fins en atac i potser van jugar els seus millors minuts. A deu minuts del final, però, el Liceo es va refer i va tornar a anar a l'atac amb ganes. Ricardo Barreiros va xutar al travesser i Josep Lamas va disposar d'una ocasió clara abans d'aconseguir ell mateix l'1-2 que va desfer l'empat a set minut del final. Els igualadins van tenir alguna ocasió, però el Liceo també ja que va disposar d'una falta directa al seu favor que Balagué va aturar a Marc Gual. A un segon del final va ser l'Igualada el que va tenir la falta directa que va acabar de manera polèmica i que no va fer possible forçar la pròrroga.

FINAL A QUATRE

Semifinals
Proinosa Igualada - Liceo
1 - 2
Benfica - Sather Blanes
2 - 3
(gol d'or)
Final
Liceo - Sather Blanes
(16.00 h)
PROINOSA IGUALADA
1
COINASA LICEO
2
PROINOSA IGUALADA:
Albert Balagué, Marc Navarro, Enric Torner, David Busquets i Jordi Creus –equip inicial–; Ferran Formatjé i Ton Baliu.
COINASA LICEO:
Jaume Llaverola, Josep Lamas, Marc Gual, Jordi Bargalló i Ricardo Barreiros –equip inicial–; Pablo Álvarez, Martín Payero i Joan Manuel Grasas.
GOLS:
0-1 (11') Marc Gual. 1-1 (34') Jordi Creus, de penal. 1-2 (43') Josep Lamas.
ÀRBITRES:
Joaquin Carpelho i Luis Inácio (Portugal).
T.B.:
Busquets.
INCIDÈNCIES:
Es va guardar un minut de silenci per la mort en accident aquesta setmana de quatre membres de la família Bisbal, molt vinculada al club igualadí.

El títol de la CERS el tornarà a guanyar un equip de l'OK Lliga

El títol de la copa de la CERS el tornarà a guanyar un equip de l'OK Lliga per cinquena temporada consecutiva. La classificació per a la gran final del Coinasa Liceo i del Sather Blanes així ho farà possible. Des del 2005, que va guanyar el conjunt italià del Follonica, hi ha hagut quatre títols per a equips de l'OK Lliga. El 2006 es va imposar el Barcelona i en el curs següent el triomf va ser per al Vilanova. En l'edició del 2008 –la primera que es va fer amb final a quatre– la victòria va ser per al Tenerife, i en l'edició de l'any passat va guanyar el Mataró. El conjunt gallec i el selvatà només s'han trobat un cop en una competició europea, va ser en l'edició de la lliga europea del 2003 i es van veure les cares en la primera eliminatòria. En el partit d'anada disputat a Blanes es van imposar els gallecs per un ajustat 2-3, mentre que en la tornada que es va disputar al pavelló de Riazor es va produir un empat a dos gols i el Liceo va passar a la lligueta. Aquesta lliga europea la van acabar guanyant els gallecs, que es van imposar en la final a l'Igualada en els penals. En aquesta temporada els dos enfrontaments entre els blanencs i els gallecs en l'OK Lliga han estat favorables al Liceo. En la primera jornada de lliga, el Blanes va perdre per 2-7 a casa, mentre que en el primer partit de la segona volta disputat a Galícia els catalans van tornar a perdre per 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.