El Sather Blanes perd de manera clara la final contra un Liceo encertat

Abans del minut deu de joc, els blanencs havien encaixat un 0-2 en contra

Armengol i Selva van marcar els dos gols, que no van servir de gaire

Manel Barceló
TÈCNIC DEL BLANES
«S'ha obert el partit massa aviat i el rival ha demostrat que ha estat millor»
«En els primers minuts, hem tingut possibilitats i no les hem marcat i en el contraatac ells han capgirat el partit»
«S'ha intentat remuntar i hem tingut ocasions, però no han entrat»
«Ells han tingut un partit massa còmode pel que fa al resultat»
«S'ha de valorar que
ens hem classificat per a la final i que, per desgràcia, l'hem perdut»
«Ja hauríem firmat
jugar la final abans de sortir de Blanes, però quan es perd sempre sap greu»
0
penals i FALTES DIRECTES
es van xiular en aquesta final europea.

El Sather Blanes va perdre la final de la copa de la CERS de manera clara contra un Liceo que es va mostrar més encertat i va saber controlar el ritme del partit. Els blanencs ho van intentar, però en moltes fases del partit es van veure superats per un equip que se sabia superior en teoria i que, al final, ho va acabar demostrant a la pista. Abans del minut 10 de joc, els gallecs es van avançar 0-2 –van fer els dos gols en dos minuts de marge–; i això va pesar molt en els jugadors blanencs, que en algunes fases del partit es van veure clarament superats. El Liceo, farcit de jugadors catalans, va conquerir la seva tercera copa de la CERS i va tornar a guanyar un títol europeu després de set temporades.

La final es va iniciar amb el Blanes intentant assentar la seva defensa, una de les seves armes, i va saber tallar les dues primeres incursions dels gallecs. En atac no tenia pressa i van intentar crear el primer perill amb un parell de xuts de Dani Rodríguez i Petxi Armengol. El Liceo, però, va anar imposant el seu joc de passades precises i bones i ràpides combinacions i, en el minut 7, Jordi Bargalló va combinar amb Josep Lamas que va superar el porter del Blanes Ernest Freixas i va avançar el seu equip. Només havien passat dos minuts d'aquest 0-1 quan altre cop Jordi Bargalló va sortir al contraatac i aquest cop la seva passada va situar Marc Gual sol davant el porter i va arribar el segon gol.

Els gallecs havien trobat el seu lloc a la pista i el tècnic del Blanes es va veure obligat a demanar temps mort per intentar recompondre el seu conjunt. No va ser possible, i en el minut 13 Marc Gual va fer el seu segon gol i un clar 0-3 va pujar al marcador. Amb aquest resultat clar a favor, els gallecs van poder jugar amb tranquil·litat, mentre que els blanencs tenien dificultats per crear perill i amb prou feines inquietaven el seu rival. Un xut de Petxi Armengol i un contraatac entre aquest mateix jugador i David Plaza en què la bola es va elevar massa van ser les millors ocasions dels blanencs. Abans del descans el porter Ernest Freixas va aturar una rematada de Marc Gual que hauria pogut significar el quart gol.

La mitja part no va servir al Blanes per aclarir les idees, ni per trobar la intensitat que necessitava per intentar la remuntada, i en els primers minuts Josep Lamas en una mitja volta va tornar a marcar (0-4). Un minut després, el Blanes per fi va inaugurar el seu caseller amb un xut d'Armengol des de dins l'àrea. Això, però, no els va servir per reaccionar, ja que els gallecs van continuar controlant el partit i els blanencs no van arribar a donar la sensació que podien reduir encara més el desavantatge.

En el minut 35, Jordi Bargalló, que havia fet les passades dels dos primers gols del Liceo, va trobar el camí del fons de la xarxa enviant la bola per sota les cames del porter. L'1-5 va pujar al marcador, però un altre cop els selvatans van reaccionar, i Jepi Selva va marcar després que la seva rematada anés al travesser, toqués l'esquena del porter del conjunt gallec Jaume Llaverola i entrés a la porteria. En aquesta segona meitat, el Blanes aconseguia reaccionar molt bé a cada gol del Liceo, però no podia escurçar el desavantatge i els gallecs continuaven controlant el joc i combinant entre ells amb bones passades.

En una d'aquestes bones triangulacions Pablo Álvarez va culminar la jugada amb el 2-6. Aquest cop no hi va haver reacció immediata dels blanencs, que a mesura que van anar passant els minuts es van veure més tocats i amb poca concentració. La final es veia perduda i el títol se n'anava cap a Galícia. Cinc minuts abans del final, va ser el tècnic del Liceo, Carlos Gil, el que va demanar temps mort per acabar de tancar el partit i assegurar-se la victòria i el títol i, poc després, Josep Lamas va fer el 2-7, i va aconseguir el seu tercer gol en la final.

SATHER BLANES
2
COINASA LICEO
7
SATHER BLANES:
Ernest Freixas, Ramon Benito, Dani Rodríguez, Petxi Armengol i Jepi Selva –equip inicial–; David Plaza, Kimi Ridaura i Àlex Ridaura.
COINASA LICEO:
Jaume Llaverola, Josep Lamas, Marc gual, Jordi Bargalló i Ricardo Barreiros –equip inicial–; Pablo Álvarez, Martín Payero i Joan Manuel Grasas.
GOLS:
0-1 (7') Josep Lamas. 0-2 (9') Marc Gual. 0-3 (12') Marc Gual. 0-4 (28') Josep Lamas. 1-4 (29') Petxi Armengol. 1-5 (35') Jordi Bargalló. 2-5 (35') Jepi Selva. 2-6 (39') Pablo Álvarez. 2-7 (47') Josep Lamas.