HOQUEI SOBRE PATINS

OK LLIGA

El Lloret signa el seu millor inici de la història

Mai no havia guanyat quatre dels cinc primers partits en la màxima categoria

El seu calendari no ha estat fàcil i ja s'ha enfrontat amb el Barcelona i amb el Reus

Ivan Tibau
TÈCNIC DEL LLORET
«No hi ha secret, la bola ha entrat, estem encertats i l'equip ha funcionat»
«L'objectiu inicial és salvar-nos i, després, intentar estar entre els vuit primers al final de la primera volta i poder jugar la copa»
«La temporada és llarga i serà dura, i com abans facis els punts, millor»

La posada en marxa del Lloret en aquesta temporada ha estat espectacular i amb quatre victòries –12 punts–, en els cinc primers partits de l'OK Lliga ha signat el seu millor inici de la història en la màxima categoria. Des que els lloretencs juguen a l'elit mai ho havien aconseguit i el seu millor registre estava en tres triomfs després de disputar els cinc primers partits. Això s'ha traduït en una bona posició en la classificació i ara ocupen la tercera plaça després d'haver estat segons les tres primeres jornades. El calendari del Lloret no ha estat fàcil, ja que ha jugat contra dos dels equips capdavanters de l'OK Lliga, el Barça (8-5), contra el qual va encaixar la primera derrota, i el Reus, al qual acaba de guanyar per 3-1 en l'última jornada. Les victòries a casa contra el Lleida (7-3) i el Vilanova (5-1), i el triomf a la pista del GEiEG (3-5) completen el seu inici brillant.

Fins ara, el millor inici del Lloret en la màxima categoria era de tres victòries en els primers cinc partits i ho va fer en dues temporades, la 2002/2003 amb 9 punts i la 1986/1987 amb 6 punts, ja que llavors les victòries valien dos punts. En les dues ocasions es va donar la casualitat que s'estrenava en la màxima categoria. En els anys vuitanta va ser el seu debut a l'elit, i en la segona ocasió va ser la del seu retorn. El pitjor inici del Lloret va ser en la campanya 1987/1988 en què va sumar només un punt en els cinc primers partits i va acabar baixant a la primera estatal, en el que ha estat el seu únic descens de la màxima categoria.

Un equip amb confiança.

El tècnic del Lloret, Ivan Tibau, es mostra content per aquest inici de competició i explica que la seva intenció era sumar el màxim de punts abans d'arribar als partits contra els quatre grans. Ho van aconseguir fent un 9 de 9 en els primers tres partits, i ara en tenen tres més després de superar el Reus. Tibau comenta que l'equip té confiança i que volen mantenir aquesta línia i aprofitar el seu bon moment. El tècnic lloretenc parla de l'encert de l'equip i de la conjunció que tenen, i també fa esment de la nova reglamentació. Reconeix que hi ha coses que els van bé, als jugadors tècnics que té, però també fa esment que hi ha regles molt subjectives que no li acaben d'agradar.

ELS PUNTS

Lliga de 2 punts per victòria
Temporada 1986/1987
3 victòries, 0 empats i 2 derrotes
6
Temporada 1987/1988
0 victòries, 1 empat i 4 derrotes
1
baixa a la primera estatal
Lliga de 3 punts per victòria
Temporada 2002/2003
3 victòries, 0 empats i 2 derrotes
9
Temporada 2003/2004
2 victòries, 0 empats i 3 derrotes
6
Temporada 2004/2005
2 victòries, 1 empat i 2 derrotes
7
Temporada 2005/2006
1 victòria, 2 empats i 2 derrotes
5
Temporada 2006/2007
1 victòria, 1 empat i 3 derrotes
4
Temporada 2007/2008
2 victòries, 2 empats i 1 derrota
8
Temporada 2008/2009
1 victòria, 2 empats i 2 derrotes
5
Temporada 2009/2010
4 victòries, 0 empats i 1 derrota
12

Onze partits invicte a casa en fase regular

Aquest bon inici de campanya és una continuació de la bona temporada passada en què una gran segona volta el va portar de les posicions de descens a disputar el play-off pel títol. Un equip consolidat i conjuntat amb un sol canvi –Xavi González per Cortijo–, i la fortalesa del seu pavelló en són algunes claus. De fet, el Lloret no ha estat derrotat davant el seu públic en els últims onze partits de la fase regular, amb deu triomfs i un empat. L'última derrota va ser en la tretzena jornada de la lliga passada contra el Reus i a partir de llavors ha encadenat vuit partits de la temporada passada i tres d'aquesta sense perdre. Entremig, només la derrota en el play-off contra el Vic (0-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.