HOQUEI EN LÍNIA

Fa història a Europa

El Rubí Cent Patins guanya la copa Confederació i assoleix el primer títol europeu de l'hoquei en línia català i estatal, en una fita inesperada per als mateixos protagonistes

4
temporades
a europa
El Rubí Cent Patins ha jugat la competició europea els últims quatre anys.

L'hoquei en línia català s'ha situat en el primer pla internacional amb el títol europeu, la copa Confederació, que va aconseguir brillantment el Rubí Cent Patins. Aquest és el primer títol d'una competició europea que guanya un equip català i estatal en la història d'aquest esport. La fita és impressionant per a un club petit com el Cent Patins, i el seu èxit va ser inesperat per als mateixos protagonistes. El president de l'entitat, Tadeu Palau, reconeixia que es van adonar de la importància de la fita històrica que havien aconseguit quan van tornar a Catalunya.

El Cent Patins es va guanyar el dret a disputar una competició europea gràcies al títol de la copa del Rei del curs passat. Al final del mes d'octubre van disputar a la localitat italiana de Trieste la fase prèvia de la copa d'Europa, i després de dues victòries i dues derrotes en el seu grup, no van entrar a la màxima competició europea, però sí que es van classificar per a la segona, la copa Confederació. La copa Confederació la van disputar a final de novembre a la localitat suïssa de Kaltbrunn i el Rubí Cent Patins es va emportar el títol.

El president del club comenta que l'experiència va ser molt bona i que abans de començar es conformaven amb intentar arribar a la final. Tadeu Palau explica que la fase de grups va ser molt ajustada i que després de perdre contra els suïssos –que van cometre una alineació indeguda en fer jugar professionals de l'hoquei gel–, van aconseguir dos triomfs per la mínima i van passar a les semifinals. En la lluita per classificar-se per a la final es van trobar el Tres Cantos madrileny, un vell conegut, i van guanyar amb més claredat. El seu rival en la final i en la lluita pel títol va ser el Villeneuve francès, amb el qual havien coincidit en la fase prèvia de l'octubre i amb el qual havien perdut per 6-2, i que es presentava com a favorit. Tadeu Talau comenta respecte al partit decisiu: «Un cop en la final, jo estava molt tranquil i els jugadors també, però amb moltes ganes de guanyar. Els francesos eren favorits, ja que ens van vèncer en la fase prèvia. Els nanos els havien estudiat bé i van fer un partit a mida dels francesos.» El Rubí es va avançar, i tot i l'empat dels francesos van arribar al descans amb avantatge (2-1). Sabien que era poc, ja que el Villeneuve canvia el porter per un jugador de pista en els últims minuts i té superioritat en atac. «Va arribar el 3-1 i ja vam estar més tranquils», explica el president de l'entitat.

El títol va ser per al Rubí Cent Patins, i els components de l'equip el van celebrar de valent. El mateix president reconeix, però, que no va ser fins que van tornar a casa que van començar a apreciar realment el que havien fet. «Vam assolir el títol, però no li donava el valor que realment tenia fins que he arribat aquí i per les trucades de la federació i dels mitjans, i el ressò que ha tingut, he vist la magnitud del títol», manifesta Tadeu Palau. Un d'aquests reconeixements va ser el que va fer l'Ajuntament de Rubí amb la recepció de l'alcaldessa, Carme Garcia, a l'equip campió.

Aquesta ha estat la quarta participació europea del Cent Patins. En el seu debut, el 2006, va arribar a la fase final, mentre que els dos últims anys es va quedar en la fase prèvia. Ara s'ha emportat el títol.

FINS EL TÍTOL

La classificació final
Campió
Rubí Cent Patins
Segon
Villeneuve (França)
Tercer
Pirati Civitavecchia (Itàlia)
Quart
Tres Cantos (Espanya)
Cinquè
Zug Freiamt (Suïssa)
Sisè
Molina Sport (Espanya)
Setè
Mannheim (Alemanya)
Vuitè
Laupersdorf (Suïssa)
La competició
La fase prèvia. Grup C (Trieste, Itàlia, 24 i 25 d'octubre)
Villeneuve - Thessaloniki (Gre)
16 - 2
Rubí Cent Patins-Razorbacks (Sui)
6 - 2
Thessaloniki - Trieste (Ita)
5 - 12
Razorbacks - Villeneuve
1 - 6
Rubí Cent Patins - Trieste
4 - 6
Razorbacks - Thessaloniki
13 - 2
Villeneuve - Rubí Cent Patins
6 - 2
Trieste - Razorbacks
7 - 4
Rubí Cent Patins - Thessaloniki
7 - 1
Trieste - Villeneuve
2 - 1
La fase final de grups. Grup A (Kaltbrunn, Suïssa, 28 i 29 de novembre)
Mannheim - Tres Cantos
5 - 9
Molina Sport - Villeneuve
3 - 3
Tres Cantos - Molina Sport
4 - 2
Mannheim - Villeneuve
1 - 8
Tres Cantos - Villeneuve
1 - 5
Molina Sport - Mannheim
7 - 7
La fase final de grups. Grup B
Laupersdorf - Civitavecchia
2 - 4
Zug Freiamt - Rubí Cent patins
3 - 2
Laupersdorf - Zug Freiamt
2 - 7
Civitavecchia - Rubí Cent Patins
1 - 2
Civitavecchia - Zug Freiamt
9 - 3
Laupersdorf - Rubí Cent Patins
2 - 3
Semifinals
Villeneuve - Civitavecchia
7 - 1
Rubí Cent Patins - Tres Cantos
5 - 3
Final
Villeneuve - Rubí Cent Patins
1 - 3
Els campions
Els jugadors:
Albert Margarit, Sergio Jiménez, Carles Benito, David del Rosal, Marc Sánchez, Kilian Alfaro, Ilde Olmedo, Joan Palau, Marc Velasco, Oriol Bachs, Jero Díaz, Gerard Minetto, Giuseppe Luigi Tavano, Xavi Porqueras, Lluís Torras, Greg Thomson i John Magines.
El tècnic:
Lluís Torlay

Dues copes del Rei i cap títol de lliga en el seu palmarès

El Rubí Cent Patins va néixer després dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i va ser un dels equips pioners en la creació de la lliga catalana d'hoquei en línia, en què hi ha participat des de la temporada 1993/1994. El conjunt de Rubí es va incorporar a la lliga estatal la temporada 2005/2006, en la seva tercera edició, i sempre ha estat entre els millors, tot i que mai n'ha guanyat el títol. Tres subcampionats en les tres primeres edicions que va disputar, i una tercera plaça la temporada passada el situen entre els millors, tot i que el primer lloc es resisteix. El president Tadeu Palau comenta: «En la lliga estatal ens està costant, som segons o tercers, però no acabem de guanyar el títol. Fa cinc anys que competim en l'elit, tenim dues copes del Rei, que no està malament, i intentem plantar cara als dos equips grans i amb més pressupost, l'Espanya de Mallorca i els Dismeva de Valladolid.» Els grans èxits del Rubí Cent Patins són les dues copes del Rei, que van guanyar la temporada 2005/2006 i la 2008/2009 –el curs passat–, i que li va donar la classificació per poder jugar una competició europea en aquesta campanya. La lliga estatal d'aquesta temporada ha variat el seu format i els dotze equips s'han dividit en dos grups. Després de tres jornades, el Cent Patins és el primer del grup B. Els tres primers de cada grup disputaran una lligueta final en què es decidirà el títol de campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.