ATLETISME

Blanco vol que la Sant Silvestre de Lloret sigui una referència a Catalunya

Els serveis i els premis, els principals al·licients per a tots els participants

Amb García Bragado s'inaugura la possibilitat de fer la prova caminant

Josep Lluís Blanco va exercir de vertader mestre de cerimònies en la presentació de la tercera edició de la Sant Silvestre de Lloret de Mar, que es farà el diumenge 27 de desembre. De fet, aquesta cursa existeix, creix i es multiplica sobretot per l'esforç i ambició d'aquest atleta, que ha emprat tots els seus coneixements atlètics, influències en la política local i amistats globals per crear una prova que és a un pas d'esdevenir la segona Sant Silvestre de l'Estat espanyol rere la de Vallecas, la de tota la vida.

La capacitat atlètica de Blanco, actual campió d'Espanya i subcampió europeu dels 3.000m obstacles, és poca cosa al costat del seu altre vessant, més personal i intransferible: el de les relacions públiques. Només així s'explica que, amb només un any de vida de la Sant Silvestre de la seva ciutat, decidís crear un club que homenatgés la seva pròpia creació –el CA Sansi–. I és que Blanco s'ha proposat fer de la Sant Silvestre de Lloret alguna cosa més que una cursa popular amb convidats estel·lars. En l'acte de presentació d'ahir de l'edició del 2009, que es va fer a l'Ajuntament de Lloret, ja va deixar l'audiència sense respiració enumerant en només un any tot allò que havia fet el CA Sansi i tot allò que s'esdevindrà el 27 de desembre: uns 2.000 participants, atletes d'arreu del món, curses de totes les mides i per a totes les edats, regals i sortejos a dojo, la televisió pública catalana en diferit, llar d'infants gratuïta, 25 massatgistes a disposició de tothom, convidats especials, el Príncep Felip –amb el qual es va fer col·lega en els Jocs Olímpics de Pequín– presidint el comitè d'honor, l'aspiració no dissimulada d'arribar algun dia als 5.000 participants, mascota oficial, patrocinadors de tota mena, etc. «Em sembla que ja he parlat massa», va acabar admetent l'atleta a meitat de l'acte, al qual també hi va assistir la seva companya i atleta Eva Arias; el regidor d'Esports de Lloret, Ivan Tibau, i el vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme, Josep Maria Antentas, entre d'altres.

La voluntat de Blanco, gens dissimulada, i de tots aquells que li donen suport és que Lloret sigui, per un dia, referència de l'atletisme popular en l'àmbit internacional. El primer pas serà superar aquest mateix any la puntuació de la Sant Silvestre de Barcelona, que es fa el 31 de desembre, i que és la segona de l'Estat espanyol.

De cara al futur, l'aspiració és que cada any el nombre d'inscrits sigui més gran. «El primer cop, el 2007, que vaig parlar amb l'Ajuntament de portar 1.000 atletes a Lloret cap de nosaltres podia imaginar la volada d'aquest projecte. Volem ser la cursa de les comarques gironines que més gent hagi reunit mai als carrers d'una ciutat.»

L'organització negocia encara la inscripció d'altres atletes de primer nivell.

ELS ATLETES

Reyes Estévez
Guanyador de la Sansi (2007); tercer als mundials del 1997 i 1999 dels 1.500 m. Semifinalista en el mundial de Berlín.
Josep Lluís Blanco
Guanyador de la Sansi (2008). Subcampió d'Europa dels 3.000 m obstacles (2006). Campió d'Espanya (2009).
Miguel Quesada
Subcampió d'Europa indoor dels 800 m (2007).
Eva Arias
Guanyadora de la Sansi (2008). Campiona d'Espanya dels 3.000 m obstacles.
Jacqueline Martín
Campiona d'Espanya de cros (2004 i 2005). Mundialista de cros sis vegades.
Jelena Abele
Plata en el mundial júnior en els 1.500 m (2003)
Hasna Bahou
Guanyadora de la cursa de la Mercè (2008 i 2009).

La marxa nòrdica, una nova aposta

Cinc minuts després que es doni la sortida oficial de la cursa (2/4 de 12), tots els participants que ho desitgin podran fer el recorregut –el mateix que l'any passat, a l'avinguda del Rieral i les pistes d'atletisme– caminant o amb marxa atlètica. El marxador García Bragado serà el líder de tots aquells que vulguin provar una especialitat que últimament s'està posant de moda a Europa, la marxa nòrdica, que consisteix a caminar amb un parell de bastons. Amb aquesta senzilla fórmula aquell qui camina té menys sensació de cansament durant la seva pràctica. Per a tots aquells que encara no s'hi hagin inscrit, en el web www.lasansi.com trobaran la manera de fer-ho. El premi més ambiciós per a tots els participants serà el sorteig de dos caps setmana a Londres amb la inscripció garantida a la marató de la capital anglesa. No es va especificar si aquells que els guanyin tindran l'obligatorietat de completar els 42,125 quilòmetres de la prova. L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, ahir no hi era, però se l'espera a la sortida el dia 27.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.