ATLETISME

SANT SILVESTRE DE LLORET

Higuero es fa respectar

L'atleta de Burgos estrena el seu palmarès a Lloret de Mar

Blanco, segon, ja estudia introduir més canvis el 2010

Juan Carlos Higuero
1r CLASSIFICAT
«Els atletes agraïm el suport de la gent»
«És normal que al final hagi superat Blanco, perquè sóc més ràpid»
Josep Lluís Blanco
2n CLASSIFICAT
«Hi ha gent que no vol que la Sansi es faci a Lloret i hem d'evitar que marxi»

Una multitud corrent pels carrers i una altra animant des de les voreres van consolidar ahir la Sant Silvestre de Lloret –popularment, la Sansi– com una de les curses de referència no només de les comarques gironines sinó també de tot Catalunya. En la lluita per a la victòria absoluta el castellà Juan Carlos Higuero, deu vegades campió d'Espanya i quart en els 1.500 m dels Jocs Olímpics de Pequín, va aprofitar la seva velocitat terminal per succeir Reyes Estévez (2007) i Josep Lluís Blanco (2008) en el palmarès de la prova. Blanco, l'home que mou els fils de la prova, va ser segon després d'una nit gairebé en blanc. L'atleta va tornar de matinada d'Andorra –on dissabte va guanyar-hi una altra Sant Silvestre– i amb prou feines va poder dormir.

Higuero i Blanco es van plantar plegats a les noves i flamants pistes de l'estadi de Lloret i allà el primer va canviar de ritme per sumar el segon triomf d'aquesta temporada a Catalunya, després de la victòria en el prestigiós cros de Granollers. Reyes Estévez, ja amb la samarreta del FC Barcelona, va haver de conformar-se amb el cinquè lloc, rere l'irlandès Channey i el marroquí Kabouri.

Entre els més de 2.000 participants absoluts n'hi va haver de tots colors, des d'esportistes consagrats –Melcior Mauri o Ivan Tibau–, fins a periodistes que van compaginar gairebé en directe la tasca de cronista amb la d'atleta, passant per alguns que van fer els 5.000 m acompanyats del millor amic de l'home, és a dir, el gos.

La bonança climatològica va ajudar a fer que la convocatòria atlètica fos un èxit en totes les parts del recorregut i també en les grades de l'estadi, plenes a vessar. De fet, el vencedor, Higuero, va destacar per sobre de tot el «fervor popular» que havia vist durant tot el recorregut, sobretot en la part de l'estadi i del passeig marítim.

Entre les noies, l'atleta local Eva Arias, que poques hores abans també havia vençut en la cursa d'Andorra, va derrotar a l'esprint l'altra favorita, Jacqueline Martín, i va repetir la victòria del 2008.

Categoria masculina
1r J.C. Higuero
14:23
2n J.Ll. Blanco
14:24
3r T. Chammey (Irlanda)
14:35
4t Y. Kabouri (Marroc)
14:39
5è R. Estévez
14:43
6è V.M. Del Corral
14:54
7è J. Viskers (Letònia)
14:55
8è M. Floroseks (Letònia)
14:55
9è M. Quesada
14:57
10è K. Jamali (Marroc)
14:59
Categoria femenina
1a E. Arias
16:36
2a J. Martín
16:37
3a J. Abele (Letònia)
17:00
4a B. Ramon
17:53

El boicot del CA Lloret i canvis per al 2010

L'únic aspecte negatiu de la tercera edició de la Sansi, com el mateix Blanco va admetre, va ser la decisió del Lloret la Selva –el tradicional club d'atletisme de la ciutat– de no inscriure-hi cap atleta. El principal conflicte està motivat per la impossibilitat que Blanco i Mullera arribessin a un acord perquè aquest segon, també atleta de Lloret i mundialista, participés en la prova. Al final de la cursa, ja des del podi, Blanco va admetre que es necessitarà «més suport» d'institucions i entitats del poble si es vol «impedir que la Sansi vagi a un altre lloc». En qualsevol cas, l'atleta ja medita nous canvis per al 2010. El principal seria que totes les noies sortissin 45 minuts abans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.