HANDBOL

1a ESTATAL MASCULINA

«A Sarrià no es paeix gens bé tenir el Bordils més amunt»

El tècnic destituït José Luis Justo pensa que l'equip està ben encaminat per jugar la fase d'ascens i creu que hi serà si treballa

Creu que no li van donar cap explicació raonable per fer-lo fora i diu que només han parlat amb ell per fitxar-lo i per fer-lo fora

«El que ha fet mal és la posició del Bordils en la lliga. Però és que tenen un equipàs!»
«No tenia cap indici que s'estigués pensant fer-me fora. No m'ho esperava»
«Hi ha 24 punts en joc i l'equip només és a sis de la zona de fase d'ascens»

La junta directiva va comunicar la destitució del tècnic del primer equip el 29 de desembre, després d'un entrenament. Van cridar-lo a les oficines del club i li van exposar les raons de la decisió. Justo admetia ahir que no s'esperava la destitució: «No tenia cap indici que s'estigués pensant de fer-me fora. No m'ho esperava i em van deixar descontrolat.» Justo afirma que no havia rebut –ni intuït– cap ultimàtum de la directiva: «Se suposa que si alguna cosa no va bé, la junta et crida i t'ho exposa. Jo només he tingut dues reunió amb el club, una per fitxar-me i l'altra per fer-me fora.»

Per al tècnic, no hi havia raons objectives per acomiadar-lo: «Tot estava sota control. Actualment hi ha 24 punts en joc i l'equip només és a sis de la zona de fase. No només això, sinó que tots els equips que estan per sobre nostre han de passar per Sarrià al llarg de la segona volta. La meva planificació estava feta pensant en la segona meitat de lliga i sobretot per estar bé quan s'hi ha d'estar, al final. Jo continuo pensant que l'equip jugarà la fase si no es relaxa en el treball, perquè té potencial per fer-ho.»

El Sarrià va anunciar que el nou tècnic és David Mercader, un home de la casa amb àmplia experiència en la categoria. Justo pensa que deixa l'equip en una bona situació i considera que els problemes que hi pot haver hagut amb algun jugador no passaven de l'anècdota: «Sempre hi ha algun problema puntual amb algun jugador fruit del dia a dia, però això no té cap importància. Continuo pensant que si hi havia hagut problemes m'ho haurien d'haver dit. No em van donar cap explicació raonable durant la reunió en què m'ho van comunicar.»

Canvi d'opinió?

De tot plegat, Justo considera que hi ha un element que no encaixa enlloc. «Em vaig quedar de pedra. Ells sabran què els va fer canviar d'opinió, quan, el dia abans, m'havien consultat si ja era el moment de donar d'alta Xavi Rodríguez. Què va passar que un dia comptessin amb la meva opinió i l'endemà ja no els servís? Alguna cosa ha passat que jo no sé. Potser amb el temps s'acabarà sabent.»

D'empenta, no n'hi ha faltat. Tanta, que superada la pretemporada va marcar-se objectius molt ambiciosos i ho va fer d'una manera que no va agradar tothom: «Ara faig la mateixa lectura que al principi. Penso que has de sortir amb les màximes aspiracions, perquè, si no, es troben de seguida massa excuses per abaixar el llistó. Jo no m'amago i treballo sempre per estar entre els millors. L'hem modificat sobre la marxa i quan em van fer fora estàvem sobre els objectius que ens havíem marcat.» Les lesions han castigat la plantilla del Sarrià des d'un principi, Justo no s'hi ha agafat per justificar mals resultats, tot i que apunta que cal tenir-les en compte: «Dels lesionats, ningú en parla. Tot just ara es començarà a recuperar jugadors.» Justo subratlla que a Sarrià es viu molt pendent del rival local. «El que realment fa mal és la posició del Bordils en la lliga. Tenen un equipàs i, per això, estan tan enlaire. A Sarrià no es paeix gens bé tenir el Bordils més amunt.»


LA SORPRESA


LES SEVES XIFRES


EL RIVAL LOCAL

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.