HANDBOL / LLIGA DE CAMPIONS

El poder executor del Kiel

El Barça haurà d'afrontar avui (16.30 hores) l'ofensiva alemanya, liderada pel txec Jicha, nomenat millor jugador de l'últim europeu

Amb el francès Daniel Narcisse i el suec Kim Andersson conformen una primera línia temible

El Barça visita el Kiel (16.30 hores) i la seva primera línia. El conjunt alemany, finalista els tres últims anys de la lliga de campions, s'ha refet d'un cop del qual la majoria no podrien: la marxa del millor del món.

Nikola Karabatic, molest per la falta de paraula dels dirigents, va decidir marxar (i tornar) a Montpeller i endur-se amb ell l'extrem Kavticnik. El Kiel, amb el milionari traspàs rebut, va fitxar el que possiblement és el millor recanvi: un altre francès, Daniel Narcisse. Però no només ell cobreix el potencial de tir i el lideratge de Karabatic. L'hereu cronològic és el suec Kim Andersson, un dels veterans de l'equip (compleix la cinquena temporada), però de relleu natural s'intueix el txec Filip Jicha, nomenat en el passat europeu d'Àustria el millor jugador del campionat (i màxim golejador, amb 53 gols). Un mèrit assolit pel lideratge que, de manera vasta, ja exerceix en la seva selecció, vuitena en la cita.

En el Kiel, però, el rol és més coral, tot i que el seu protagonisme, amb la marxa de Karabatic, ha augmentat indefectiblement. Els gols (5 per partit de mitjana) i la seva efectivitat (supera el 80 per cent) el catapulten a una posició preponderant. En el Kiel, i en l'equip que jugués. «Com més difícil és el rival, més em motiva», segella Jicha, que amb 27 anys té contracte amb el Kiel fins al 2014. Una aposta de present i de futur que demostra el valor d'un lateral polivalent en un dels millors equips del món. «Hem d'aspirar a tot, com els últims anys», diu, convençut de les aspiracions que, a Europa, són acabar primers de grup. Una posició que permet jugar contra un quart els vuitens, i en quarts, contra el vencedor d'un duel entre en un segon i un tercer. Les dues eliminatòries, amb el factor pista a favor. «Hem d'estar a la final four», sentencia. Un sistema de competició que s'estrena enguany i reuneix en un cap de setmana (29 i 30 de maig a Colònia) els quatre millors del continent.

«Hi hem de ser, no hi ha excuses», afegeix el txec, tan ambiciós com marca el segell del bloc que ha disputat les últimes tres finals (campió el 2007 i finalista els dos últims, tots dos contra el Ciudad Real). Un bagatge espectacular que, per inversions i intencions, pretén estar per damunt dels noms. Karabatic, Kavticnik i Lövgren (aquest últim retirat), eren tres titulars que han deixat l'equip de Schleswig-Holstein, la província més al nord del país teutó (això facilita l'arribada de nòrdics –cinc suecs, un noruec i un islandès). «Per mi ha estat un plaer jugar amb ells, especialment Lövgren, un gran jugador i gran creador de joc que m'ha ensenyat moltíssim», diu Jicha. Amb l'arribada de Narcisse, Ilic, Sprenger i el jove Palmarsson es vol fer oblidar les tres peces fins ara bàsiques. Jicha, amb Andersson i Narcisse, els supleixen convertint la primera línia del Kiel en una ofensiva temible, amb un enorme poder executor.


El mateix estiu que el Ciudad Real paga 800.000 euros per Chema, el Kiel fitxa Jicha per 350.000

LA FITXA

Filip Jicha
Edat:
27 (19/4/1982)
Neix a:
Pilsen (Rep. Txeca)
Alçada i pes:
2,01 m i 103 kg
Posició:
Lateral esquerre
Professional:
Des del 1988
En el Kiel:
Des del 2007 (amb contracte fins al 2014)
Palmarès:
2 lligues alemanyes (08 i 09) 2 copes alemanyes (08 i 09) Campió EHF (06, amb Lemgo)

El tercer estranger avalat pels especialistes

Una prova del valor a l'alça (i de consolidació) que representa Jicha és la votació de la revista d'handbol amb més tiratge d'Europa, Handballwoche, que es publica a Alemanya, segurament el país amb més públic i seguidors d'aquest esport. Fa uns dies, la revista va publicar les votacions en què el txec, amb 6.255 punts, va assolir el premi de jugador més valuós de la Bundesliga, la lliga alemanya. El va guanyar per davant del seu company d'equip, el porter francès Omeyer (5.873 punts) i és el tercer estranger que l'obté, després del finès Mikäel Kallman (1992) i el francès Karabatic (2007 i 08).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.