El Radio Shack prepararà el Tour des de les comarques gironines

El Cervélo estudia deixar Suïssa i portar l'equip al Gironès

El Garmin té 60 persones vivint-hi i n'ampliarà la infraestructura

Quan Girona feia els preparatius per al Tour de França algunes autoritats es van referir a les grans possibilitats que oferien les comarques gironines per als ciclistes professionals d'arreu del món, una afirmació basada en l'experiència de molts grans corredors professionals que s'hi han instal·lat els últims anys. L'equip nord-americà Garmin, de fet, ja fa cinc anys que hi té la seu, i aquesta temporada encara ha ampliat més les seves instal·lacions i ja té a les comarques gironines, sobretot a la capital, unes 60 persones a sou. Un altre dels grans equips del pilot que estudia instal·lar-se al Gironès és el Cervélo, ara mateix amb la seu a Suïssa. Els problemes logístics que li suposa a l'equip tenir tota la seva infraestructura a Suïssa, un país amb moltes restriccions duaneres, ha fet decidir els responsables que ha arribat l'hora de traslladar-se. Cervélo, una de les marques més prestigioses de bicicletes del mercat, busca una nau en alguns dels polígons industrials al voltant de Girona per col·locar-hi tot el material. El fet que a Quart hi hagi planejat un velòdrom també beneficiaria en el futur l'activitat esportiva de l'equip.

La marca Cervélo té en el prestigiós Centre Espacial de Tecnologia de San Diego (Estats Units) el túnel de vent més modern que s'usa en el disseny d'unes bicicletes que es construeixen amb materials que inclouen l'alumini i la fibra de carbó.

El Cervélo és un equip que lidera des l'any passat Carlos Sastre, vencedor del Tour el 2008, i que té tres ciclistes catalans en les seves files, Xavi Florencio, Xavi Tondo i Óscar Pujol, i un dels directors, Àlex Sans. L'operació de trasllat encara no està tancada, però quan es confirmi significarà que l'equip concentri totes les seves activitats –esportives, tecnològiques i mèdiques– en un una mateixa seu. A banda de Sastre, l'altra gran figura de l'equip és Thor Hushovd, un gran velocista, el vencedor de l'etapa de Barcelona de l'últim Tour de França.

Bruyneel i Armstrong.

El belga Johan Bruyneel, principal responsable tècnic del nou equip de Lance Armstrong, el Radio Shack, també creu que les comarques gironines són el lloc ideal per preparar la temporada. Així, l'equip treballa a contrarellotge per trobar abans de la Volta a Catalunya (22-28 de març) l'ubicació idònia, que inclogui un hotel per als corredors i tots els assistents. Bruyneel vol que l'estada a les comarques gironines serveixi per preparar amb les màximes garanties les grans cites de l'any en el calendari europeu, sobretot el Critèrium Internacional (27-28 de març, amb Lance Armstrong), les clàssiques de primavera i el Tour de França, Armstrong arribarà a Catalunya la setmana vinent amb alguns companys, amb els quals haurà d'afrontar la volta a Múrcia (3 al 7 de març).

Des del Garmin, equip que manté la llicència dels Estats Units, també reconeixen que cada any es veuen obligats a ampliar els magatzems de bicicletes, vehicles i materials i a buscar nous habitatges per encabir tot el personal d'un equip que basa els seus èxits en una preparació física i mèdica que inclogui personal qualificat format en centres de prestigi dels Estats Units.

L'equip nord-americà té quatre preparadors físics i quatre metges que viuen permanentment a Girona i que també treballen per a l'equip sub-23 quan aquest fa alguna gira per Europa. Els seus principals líders –Christian Vandevelde, David Millar i Daniel Martin, entre d'altres–, també viuen a les comarques gironines. A més, la previsió és que la infraestructura es continuï ampliant els pròxims anys. El danès Johny Weltz, instal·lat a la Garrotxa des de fa anys, és l'home encarregat de tenir tota la infraestructura a punt cada temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.