ATLETISME

Blanco diu adéu a la campanya hivernal

Té una lesió al soli de la cama dreta i estarà un mes de baixa

Perdrà la possibilitat de competir en el desè mundial de cros

El lloretenc Josep Lluís Blanco (La Sansi), de 34 anys, no podrà dir que ha competit en deu edicions consecutives del mundial de cros. Aquest era un dels reptes del fondista selvatà per a la campanya hivernal. Blanco té un trencament de 7 cm al soli de la cama dreta i haurà d'estar un mes sense entrenar-se. El campió estatal de 3.000 m obstacles va competir fa deu dies en el cros de Càceres i ja va notar molèsties al soli tot just acabada la prova. Una primera observació per part del metge i el fisioterapeuta que el van tractar li van diagnosticar una simple sobrecàrrega. Blanco, doncs, es va entrenar tota la setmana sense saber el veritable abast de la lesió. Quan el dolor ja li impedia gairebé caminar va optar per fer-se pel seu cantó una ecografia i una ressonància a la Clínica Quirón de Barcelona. El resultat va ser el trencament al soli.

Amb el comiat de la campanya de cros, Blanco ja té a l'horitzó els reptes a la pista: «Estic decebut, perquè m'estava entrenant molt bé i en els últims vuit anys he acabat entre els sis primers del campionat estatal i he participat en nou mundials. Ara m'ho prendré en calma per recuperar-me i començar a preparar els 3.000 m obstacles i l'europeu de Barcelona, amb l'objectiu de tornar a guanyar una medalla.»

Castillejo i Lamdassem lideraran la selecció

Amb la baixa de Blanco, la Federació Catalana d'Atletisme ja ha fet pública la llista de la selecció quadribarrada, la gran dominadora de les últimes edicions, per al campionat estatal de cros, que es disputarà el pròxim 7 de març a la Corunya. El campió i subcampió català, Carles Castillejo i Ayad Lamdassem, tornaran a liderar l'equip en què també hi seran Mohamed Benhmbarka, Jordi Comas, Reyes Estévez, Khalid Merroune, Àngel Mullera, José Ríos i Marcos Sanza. En la categoria femenina, en què Catalunya també marca la pauta, la selecció estarà encapçalada per la navarclina Rosa Morató, campiona estatal en les tres últimes edicions de la competició. L'acompanyaran Jacqueline Martín, Judit Pla, Eva Arias, Lídia Rodríguez i la gran novetat, la valenciana ara resident a Catalunya Gema Barrachina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.