HANDBOL

LLIGA DE CAMPIONS

El Barça Borges, obligat a mirar endavant

Quatre dies després de perdre virtualment la lliga, els de Xavi Pascual afronten un duel vital a Europa

La victòria a Lleó, després del triomf del Kiel, és ja imprescindible per mantenir el lideratge

El cop moral de perdre a Ciudad Real (una derrota que virtualment deixa el títol a les mans dels manxecs) s'ha de reconvertir en la competició europea. El Barça visita avui l'Ademar de Lleó (18.30 h, Canal 33) amb la missió de guanyar i mantenir el lideratge que va assumir amb el gran triomf a la pista del Kiel alemany, que provisionalment ha recuperat el primer lloc després d'apallissar ahir el Kolding. «No podem fallar si volem acabar líders», segella Xavi Pascual, tècnic blaugrana que no podrà comptar amb Rutenka, de baixa de tres a quatre setmanes, i que té diversos dubtes per molèsties físiques. La llista, però, no se sabrà fins avui. Entre els dubtes, el pivot xilè Oneto, preocupat pel terratrèmol al seu país.

El viatge, amb les alertes vermelles decretades les últimes hores, s'entreveu el primer contratemps per a l'equip, ja que si no poden viatjar amb avió fins a Lleó (com volen), hauran de volar fins a Valladolid i des d'allà, per carretera, fins a la capital castellana per enfrontar-se amb el bloc del català Jordi Ribera, un rival que ja ha demostrat tenir la mida presa al Barça, com prova l'empat de la primera volta de la lliga al Palau. «Hem d'intentar fer la nostra feina», diu el preparador de l'Ademar, que haurà d'afrontar el duel amb les absències importants de l'extrem Stranovsky i el pivot Carou. Amb la derrota contra el Kiel en l'última jornada, a casa, va perdre les possibilitats d'assolir el segon lloc. Només pot ser tercer, en una lluita que manté amb el Kolding, últim rival del Barça. Un altre partit a fora que els blaugrana estan obligats a guanyar per no deixar escapar el lideratge que li permetria tenir el factor pista a favor en els vuitens i els quarts. «Després de perdre a Ciudad Real hem de mirar endavant i aprendre dels errors», sentencia Pascual.

Lliga de campions. Gr. D
Kiel - Kolding
38 - 23
Zuric - Vardar
24 - 31
Ademar - Barça Borges
Avui
EQUIP PJ PG PE PP GF GC PT Kiel 9 7 1 1 308 248 15 Barça Borges 8 7 0 1 279 227 14 Kolding 9 4 2 3 262 228 10 Ademar 8 4 1 3 234 228 9 Vardar Skopje 9 1 1 7 230 227 3 A. Zuric 9 0 1 8 226 296 1
La pròxima (6 i 7-03-2010):
Kolding-Barça Borges; Reale Ademar-Zuric i Kiel-Vardar Skopje.

Oneto, preocupat pels seus familiars

El pivot internacional xilè Marco Antonio Oneto viu una situació angoixant. El fort terratrèmol (8,8 a l'escala de Richter) que ha afectat el país sud-americà fa que estigui preocupat per contactar i saber l'estat dels seus familiars. «Tots viuen allà, repartits entre Viña del Mar, Valparaiso i Santiago», explica Oneto, que es va entrenar amb normalitat i serà a Lleó, tot i que, lògicament, pendent de saber com està la família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.