HANDBOL

LLIGA DE CAMPIONS

El futur del Barça Borges s'escriu a Dinamarca

Un triomf a la pista del Kolding asseguraria als blaugrana el lideratge de grup, superant el Kiel

Les baixes de Rutenka i Oneto s'afegeixen a les dificultats d'un duel cabdal (16.15 hores)

«Vull creure que l'equip estava pensant en el Kolding», deia Xavi Pascual després de l'ajustada i gris victòria contra el Fraikin Granollers de dimecres passat. «Espero que sigui un accident, ens jugàvem molt a Lleó i ens juguem molt a Kolding», persevera el tècnic, conscient de la importància de les últimes dues jornades del grup D de la lliga de campions. Dos partits en què el Barça, després de la victòria a Kiel, defensa un lideratge que s'intueix bàsic per a les aspiracions de ser a la final four de Colònia.

Una aspiració que avui (16.15 hores, pel canal 33) ja només depèn d'aquest partit, un triomf que asseguraria al Barça el lideratge i el factor pista a vuitens i a quarts (jugar la tornada al Palau). Un fet que, en handbol, sempre és un avantatge. Abans, però, l'equip blaugrana necessita guanyar a Kolding, un rival danès molt danès (només té cinc estrangers) que amb l'arribada, l'any passat, de Mateo Garralda pretén fer un gir més físic a la plantilla (l'exjugador del Barça va endur-se el preparador José Luis Hernández). La idea, a mitjà termini, és competir contra blocs més potents, com els de la lliga espanyola, alemanya o francesa. De moment, el Kolding ha tornat a la màxima competició continental després de dos cursos disputant la recopa i lluita amb l'Ademar pel tercer lloc del grup. Amb un punt de marge, sap que si perd, els lleonesos els passaran (els de Ribera reben el dèbil Zuric).

«M'agradaria anar allà i que ells no s'hi juguessin res, però la veritat és que també depenem de nosaltres», explica Pasqui, molt conscient de les dificultats. «És un equip que juga molt bé a handbol, és un handbol alegre i amb cert grau de risc en el joc», elogia el preparador. Un risc en la transició i buscant la recuperació de pilotes. Un factor (el risc) que el Barça hauria d'aprofitar per sortir-ne victoriós. «Espero un partit terriblement complicat», adverteix, i assumeix les absències de Rutenka (ja coneguda des del partit a Ciudad Real) i Oneto, per lesió. El pivot xilè es va fer un esquinç de primer grau al turmell dret en l'entrenament de dijous. Sense ell, Pascual ha convocat els setze jugadors sèniors disponibles, inclosos els tres danesos de l'equip: Boldsen, Hansen i Noddesbo. En definitiva, dificultats i novetats que descriuen un altre escenari respecte a dimecres passat, quan el Barça es va imposar de penal en el derbi en una actuació discreta, sense la intensitat adient. «Demà [per avui] no passarà, hem preparat el partit i estem conscienciats de la importància que té», sentencia.

Noddesbo, un camí de tornada?

El pivot danès ha anat perdent protagonisme des que va arribar, fa tres anys. Precisament del Kolding, en el qual va jugar tres temporades. I a Kolding pot tornar. Amb un projecte ambiciós, i amb ofertes ja equiparables a la d'altres lligues més potents del continent, l'equip danès pretén fitxar el lateral Lasse Boessen (Flensburg) i Jesper Noddesbo, dues figures de l'handbol danès que poden acompanyar el retorn del veterà extrem Christiansen i completar un gran bloc per lluitar amb el potent Kovbnhavn (unió del FCK i AG Handbold) del milionari Jesper Nielsen que ja ha fitxat l'encara blaugrana Mikkel Hansen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.