HANDBOL

LLIGA DE CAMPIONS

Un vell conegut, el Croàcia

El Barcelona Borges es jugarà l'accés als quarts de final contra el conjunt croat

S'han trobat en tres finals europees i els blaugrana sempre han guanyat el títol

El Barcelona Borges ha quedat emparellat amb un vell conegut en els vuitens de final de la lliga de campions, i es jugarà la seva classificació per als quarts de final contra el Croàcia de Zagreb. El partit d'anada es jugarà el 27 o el 28 d'aquest mes de març a Zagreb, mentre que la tornada es disputarà al Palau Blaugrana el 3 o el 4 d'abril.

El conjunt croat ha acabat en la tercera posició del grup C darrere de dos conjunts potents, el Ciudad Real i l'Hamburg. El Croàcia va aconseguir sis victòries i va encaixar quatre derrotes en aquesta fase de grups. Les desfetes van ser en els enfrontaments contra els dos equips que van ocupar els dos primers llocs, el conjunt manxec i l'alemany.

Els enfrontaments entre els blaugrana i els croats van ser tot un clàssic a Europa al final de la dècada dels noranta, ja que es van arribar a enfrontar en tres finals de la lliga de campions, i en totes el Barça va assolir el títol. En aquella època, l'equip croat s'anomenava Badel Zagreb i va perdre de manera consecutiva contra els blaugrana les finals de les edicions del 1996/1997, 1997/1998 i 1998/1999. Els dos conjunts s'han enfrontat en deu ocasions en les diverses eliminatòries de les competicions europees i, en nou, la victòria ha estat per al Barça, que només ha cedit un empat contra els croats.

Reforços de luxe.

En les últimes temporades el conjunt de Zagreb s'ha anat reforçant i ha recuperat jugadors croats que havien deixat el seu país per jugar en lligues molt més fortes, com la lliga Asobal. Entre els seus actuals jugadors destaquen Mirza Dzomba, que va jugar al Ciudad Real, o Ivano Balic, que va ser la figura del Portland San Antonio durant quatre temporades. El conjunt croat també té en les seves files el macedoni Kiril Lazarov, que és el màxim golejador de la competició europea, un guardó que ja va aconseguir els anys 2006 i el 2008. En les últimes edicions el millor resultat europeu del Croàcia ha estat arribar a uns quarts de final, ho va aconseguir la temporada passada.

EL SORTEIG

Els vuitens de final
Croàcia Osig. Zagreb - Barcelona Borges
KIF Kolding - Montpellier HB
Gorenje Velenje - Ciudad Real
FCK Handbold - THW Kiel
HCM Constanta - MKB Veszprem
Vive Targi Kielce - HSV Hamburg
Pevafersa Valladolid - Rhein Neckar
Reale Ademar - Txekhovskie Medvedi
Les dates
Anada
27 o 28 de març
a Zagreb
Tornada
3 o 4 d'abril
al Palau Blaugrana

EL RIVAL

RK Croàcia Osiguranje
La plantilla
Jugadors:
Ivano Balic, Luka Bumbak, Mirza Dzomba, Gyula Gal, Jakov Gojun, Zlatko Horvat, Marko Kopljar, Kiril Lazarov, Frank Loke, Zoran Lubej, Marino Maric, Ivan Pesic, Luka Rakovic, Marin Sego, Gorazd Skof, Nikola Spelic, Denis Milan Spoljaric, Manuel Strlek, Josip Valcic, Tonci Valcic i Ljubo Vukic.
Entrenador:
Maglajlija Senjanin
Els darrers anys a Europa
2009/2010
Tercer del grup C amb 6 victòria i 4 derrotes i classificat per als vuitens.
2008/2009
Arriba als quarts de final.
2007/2008
És eliminat en la segona fase de grups.
2006/2007
Eliminat en la primera fase.
2005/2006
Arriba als vuitens de final.
2004/2005
Eliminat en la primera fase.
El palmarès
Lliga de campions
Ha disputat i ha perdut quatre finals (1998/1999, 1997/1998, 1996/1997 i 1994/1995).
Recopa d'Europa
Ha jugat i ha perdut una final (2004/2005).

El precedent més recent, molt favorable

Tot i que a final dels noranta el Barça i el Croàcia es van enfrontar diversos cops, en les últimes edicions de la competició europea no han coincidit i l'últim precedent és de la temporada 2000/2001, en què es van trobar en els quarts de final de la lliga europea. El conjunt blaugrana que entrenava Valero Rivera va aconseguir la victòria a Zagreb per un contundent 17-29, mentre que en el partit de tornada disputat al Palau Blaugrana els locals es van imposar per un més ajustat 26-23 i es van classificar per a la semifinal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.