HANDBOL

LLIGA DE CAMPIONS

El Barça i la lletania dels set gols

La renda de l'anada converteix la tornada al Palau en una lluita per treure la intensitat

En la segona part, l'equip de Pascual reacciona i firma una victòria que adverteix la batalla de quarts

Xavi Pascual
TÈCNIC BARÇA BORGES
«És una qüestió d'actitud, s'ha d'entrar més posat en el partit»
mica de concentració»

La intensitat d'una intensa temporada va prendre's ahir un respir. En una tornada de vuitena de final que era una tràmit, a causa dels set gols de renda que va emportar-se el Barça de Zagreb, l'equip de Xavi Pascual va trigar més de vint minuts a entrar en la lluita pel duel, un duel que el Croàcia tampoc va semblar creure's de debò. Ni tan sols quan va aconseguir quatre gols d'avantatge (13-17, minut 26). Balic, la seva estrella, va personificar l'esperit de l'equip. Tan genial com indolent, el central va fer falta sobre Juanín en una acció clara de contraatac en què no tenia res a fer. La seva exclusió s'afegia a la de Gojun, completant quatre minuts gairebé consecutius en inferioritat. La conseqüència: perdre el comandament del matx. De manar de quatre gols a rebre un parcial de 0-4 que el Barça va firmar per igualar el partit, i per despertar de la lletania. En la segona part, tot i marxar al descans amb un mínim desavantatge (17-18), van subratllar-se les dificultats locals per imposar l'actitud. Un voler i no poder que va superar l'encert d'Iker i la solvència de Juanín des dels set metres. Els dos es van repartir els set primers gols del segon temps, i van capitalitzar bona part de l'ofensiva d'un equip fins aleshores a la deriva d'un xoc faltat d'emoció competitiva. Era previsible, com possiblement previsible també la falta de to físic.

En el desenllaç, un generós intercanvi de gols permès per la dubtosa exigència defensiva que va enaltir, per enèsima vegada, la figura de Saric, un porter sobri que està completant una gran temporada. La gran actuació (i clau) de l'anada va repetir-se als primers trenta minuts d'ahir, en què va totalitzar nou aturades. Intervencions que van evitar un ensurt major. La resistència de Noddesbo, cada dia més fi al pivot, i la insistència de Nagy van ser les altres bones notícies d'un partit amb pocs mèrits. El millor, saber sobreposar-se als badalls i acabar firmant un triomf insuls que anticipa la gran batalla que representaran els quarts. L'última abans de la final four, el destí definitiu.

FC BARCELONA BORGES
36
CROÀCIA DE ZAGREB
33
FC BARCELONA BORGES:
Saric, Juanín (10, 6 p.), Iker (9), Sarmiento, Noddesbo (3), Nagy (6) i Rocas (1) –equip titular–; Jernemyr, Boldsen, Oneto, Igropulo (1), Rutenka (3), Ugalde (1), Garabaya (1), Hansen (1) i Barrufet (p.s.).
CROÀCIA DE ZAGREB:
Pesic, Strlek (5), Gojun (1), T. Valcic (3), Gal (2), Kopljar (4) i Horvat (4) –equip titular–; Balic (2), Lazarov (1), Dzomba (9, 6p), Maric (1), Spelic (1), Spoljaric, J. Valcic, Vukic i Skof (p.s.).
PARCIALS:
1-2, 5-4, 7-7, 10-11, 12-15, 17-18 (descans) 20-21, 22-23, 26-25, 28-28, 31-30 i 36-33.
ÀRBITRES:
B. Methe i R. Methe (Alemanya).
Exclusió:
Nagy i Jernemyr, del Barça Borges; Kopljar, Gojun, Strlek, Horvat, Balic i Gal, del Croàcia de Zagreb.

El sorteig, només pendents del Kiel

La classificació esperada del Barça es va afegir a les del Chekhovskie rus, que va eliminar l'Ademar (66-61 en el total), l'Hamburg (amb molts més problemes dels previstos contra el Kielce polonès, 57-54) i els tres primers de grup (Veszprem, Montpeller i Ciudad Real), tres dels possibles rivals. Avui, el Kiel (va guanyar de dos a la pista de l'Handbold danès) s'afegirà segurament als rivals de quarts, l'últim obstacle per a la final four. L'única certesa, el Barça disputarà l'anada a casa.