HANDBOL

Un sorteig i un altre partit per al Barça Borges

L'equip de Xavi Pascual sabrà aquest matí (11.00 h) el seu rival de quarts de la lliga de campions

Al vespre (20.30 h) visita l'Ademar de Jordi Ribera en una repetició de la final de la copa

El Barça juga dos cops el mateix dia. En un calendari atapeït, i exigent, no és d'estranyar que el sorteig de la competició continental coincideixi amb una altra jornada de lliga Asobal. El Barça, de fet, tanca avui (20.30 h, per Teledeporte) la 23a jornada visitant l'Ademar de Lleó en una repetició de l'última final de copa i amb la certesa de tenir rival per als quarts de final de la lliga de campions. Ho sabrà al matí, d'abans del migdia. Un pas important en la recerca de l'últim i gran objectiu de la temporada: el títol de la lliga de campions.

Sense mostrar preferències, el tècnic del Barça, Xavi Pascual, es mostra convençut que és una qüestió que va més enllà del rival. «Per guanyar la copa d'Europa has de guanyar els millors; si no ets capaç de fer-ho no et mereixes ser campió», assegura. Pensant i rumiant, es reserva les preferències. «Primer hem de ser en la final four, i per ser-hi, segur que haurem de derrotar un dels grans», insisteix, referint-se als quarts. Ciudad Real, Kiel, Montpeller i Veszprem (els quatre primers de la fase de grups) són els possibles quatre adversaris. Els manxecs, per ser el rival de casa; els alemanys, per haver-ho estat en la lligueta prèvia, i el Montpeller, per la nova sensació del continent, deixen l'equip hongarès com el millor rival, si és que per millor s'entén el teòricament més accessible. De fet, el pitjor no és segurament el rival, sinó disputar el duel de tornada i decisiu a pista contrària. «Ho haurem de fer molt bé en l'anada, això ja ho sabem», ratifica el preparador. «Amb el Palau ple, estic convençut que podrem fer un gran partit i encarrilar l'eliminatòria», segella Pascual.

Però aquest vespre, el Barça disputa a la pista de l'Ademar un dels millors partits que, avui, es poden veure en la lliga estatal. «Hem de demostrar que som capaços de guanyar a Lleó», diu. Un Ademar que «estarà enrabiat» per la final de la copa, que va perdre en la pròrroga. «Van tenir l'oportunitat de guanyar un títol que no van guanyar», relata. El pivot Noddesbo, que ha estat pare, els extrems Víctor Tomàs i Albert Rocas, i l'habitual Demetrio Lozano s'han quedat a Barcelona. L'equip ha viatjat aquest matí cap a terres castellanes. «Hem de tenir paciència en atac perquè el Lleó té una defensa molt profunda», adverteix Pasqui.

Un partit, i un rival, que serviran per anar afinant un altre partit (l'anada de quarts de la lliga de campions, cap al 24 d'abril) amb un altre rival (qui toqui en el sorteig). I és que el Barça avui juga més que un partit.

Quatre rivals, quatre coneguts

El Ciudad Real, el Kiel, el Montpeller i el Veszprem són els possibles quatre ri- vals del Barça en els quarts de la lliga de campions. Tots quatre, per història, són co- neguts dels blaugrana, que s'hi han enfrontat diversos cops. En la màxima competi- ció, però, el Kiel i el Ciudad Real han estat els més habi- tuals en els últims temps. Amb els manxecs (recordada final del 2005) i els alemanys (final del 2000, semifinals del 2001 i 2008 i quarts del 2005), la sort s'ha repartit. Amb el Veszprem (quarts del 1998 i 1999) i el Montpeller (l'últim cop, els vuitens del 2006), en canvi, els precedents afavoreixen el Barça, però els francesos, amb el retorn de Karabatic, són un rival més dur que qualsevol antic Montpeller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.