VOLEIBOL

SEMIFINALS DE LA SUPERLLIGA

El convenciment hi és

El SPiSP i el seu entorn tenen coll avall que hi ha equip per plantejar encara moltes dificultats a l'Unicaja Almeria a pesar del 2-0 en contra

Pepe González
EXTÈCNIC DEL SPiSP
«Pel que es va veure en els quarts contra el Barça i en els dos partits d'Almeria, l'equip arriba en un moment òptim i té capacitat per guanyar. Pot suplir la inferioritat de banquet amb el suport del públic»
«Quan l'equip va llençar un 21-24 a Barcelona i després va guanyar sense titubejar, això va ser un símptoma clar de la confiança que té»
Blas Ortega
EXTÈCNIC DEL SPiSP
«Empatar és possible de manera matemàtica i, per tant, el nostre equip s'hi ha d'aferrar. El got és mig ple, i els enfrontaments a Almeria han de servir per treure conclusions positives. I és que sí que es pot, ara més que mai. La clau serà l'adaptació dels dos equips al nou escenari: supervivència contra tranquil·litat»
Dioni Camacho
PRESIDENT
«Si com a mínim juguem al nivell amb què ho vam fer la setmana passada a Almeria tindrem possibilitats d'empatar. Ens caldrà també la sort necessària i la pressió del públic per igualar l'eliminatòria. No estem lluny de l'Unicaja Almeria. És la primera vegada en la història que els posem tants problemes en partits tan seguits»
Alfonso Periáñez
PRESIDENT D'HONOR
«Si continuem bé en recepció i defensa i Saucedo està inspirat, podem fer que ho passin molt malament. El SPiSP va demostrar en el segon partit que hauria pogut vèncer per 0-3 si no hagués sortit des de la banqueta Juanjo Salvador. En el primer partit, els àrbitres ens van perjudicar. Ells ens tenen respecte. Els jugadors més importants de l'Unicaja són Olteanu i Sevillano»
0
titolet
Text

La fiabilitat del Sant Pere i Sant Pau transmet confiança i les forces vives del passat i el present del club estan convençuts que l'equip d'Alberto Toribio té arguments per contrarestar el potencial de l'Unicaja Almeria i igualar la sèrie a Tarragona. Els andalusos dominen ara per 2-0 amb penes i treballs i demà es jugarà el tercer partit al pavelló del Nàstic. Si l'Unicaja obté el tercer triomf la sèrie estarà exhaurida, però si el triomf es decanta del costat tarragoní, l'endemà dissabte es jugarà el quart partit. Hi ha coincidència plena en el fet que la diferència entre els dos conjunts s'ha escurçat més que mai en tota la història.

A Almeria també es va jugar divendres i dissabte, massa pressa. En la majoria dels esports les sèries se separen amb un dia de descans. Aquestes ganes de fer via només beneficia l'equip gran, que generalment té més plantilla i pot compensar el desgast físic. En el segon partit, de fet, la teoria va quedar confirmada quan Carlos Carreño, el tècnic dels andalusos, va apostar de manera desesperada per dos jugadors inhabituals i, després de resar, li va sortir bé. Blas Ortega, el seleccionador català i exentrenador del Sant Pere i Sant Pau, té molt clar que un dels factors favorables és que Toribio té clissat el rival: «Més enllà dels resultats, l'entrenador ha demostrat que sap jugar-li, a l'Almeria, que li té preses bé les mides, i això és importantíssim. Però no només això, sinó que Saucedo, Bernal, Stevovski i companyia saben aplicar el que el tècnic els demana. Per tant, la taula està parada. Tarragona SPiSP ha de continuar sense mirar enrere, ha de perseverar.»

Dioni carrega fort.

Dioni Camacho, el president del SPiSP, ha fet una «carta a la ciutat» en què agraeix el suport dels patrocinadors, entre els quals el principal és l'Ajuntament de Tarragona, i els col·laboradors, però en la qual també critica el consistori: «Estem farts de promeses, algunes fins i tot signades pels diversos convenis de col·laboració. Per exemple: us ajudarem a saldar el deute que va generar l'acomiadament de Vladimir Bogoevski, us ajudarem a trobar patrocinadors, estudiarem apujar l'altura del pavelló de SPiSP, farem un centre de tecnificació al Camp de Tarragona, us ajudarem a portar dos jugadors nous per substituir els lesionats, farem un pavelló nou. És veritat que hem millorat el conveni amb l'Ajuntament, que tenim la seguretat d'una subvenció a llarg termini i això s'ha d'agrair, però els deutes no han descendit.» Assegura que el SPiSP «és el millor club de la ciutat i el que té més jugadors de Tarragona, el millor de Catalunya i el tercer d'Espanya, el que més hores s'entrena a pesar de fer-ho en les pitjors condicions de la superlliga» i reitera que la renúncia per afrontar la competició europea «és a la safata de sortida». Camacho, que encén el senyal d'alarma i diu que si haguessin de jugar un cinquè partit no tindrien diners, perquè la subvenció encara no ha arribat, continua dient: «La nostra junta ve del voleibol i ningú no té interessos empresarials o polítics. Per això, per la nostra falta d'amics, se'ns fa tan difícil trobar suports.»

El factor públic

Per tal de tornar a omplir el pavelló del Nàstic com en els quarts contra el Barça, la directiva hi incentivarà la presència. Als que es facin socis per a la temporada vinent, el carnet també els servirà per al tram final de la present. Els socis no pagaran i l'entrada de públic costarà 10 euros.

Pendents del CAI

El Sant Pere i Sant Pau també juga demà a Palma, perquè si el CAI Terol guanya a les Balears el tercer partit de la sèrie, els tarragonins tindran garantit, com a mínim, el tercer lloc final. Això suposaria la millor classificació de la seva història després del quart lloc de l'exercici 1999/2000.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.