VOLEIBOL

SEMIFINALS DE LA SUPERLLIGA

Aquest cop, el SPiSP espera un final feliç contra l'Unicaja

L'equip tarragoní espera continuar qüestionant el domini de l'Unicaja, però ara tancant el partit

Els andalusos dominen per 2-0 i els locals estan obligats a vèncer per allargar la sèrie

Alberto Toribio
TÈCNIC DEL SPiSP
«Aquest partit és més complicat, perquè en els dos primers partits vam jugar a un nivell altíssim i vam encaixar dues derrotes. Hem de recuperar els ànims i continuar jugant a aquest nivell, imprescindible per derrotar un equip com l'Unicaja. Una de les claus serà defensar molt bé. Quan nosaltres estem bé en defensa, juguem bé»
«En el primer partit a Almeria vam estar en una gran altura en aquest aspecte i en el segon vam destacar més en el servei i en atac. El problema va ser que no vam acabar la feina, però no va ser perquè nosaltres falléssim»
«En el primer partit, els àrbitres van tenir una gran influència i, en el segon, ells van apostar per dos jugadors de la banqueta i les circumstàncies del partit van canviar»
«Olteanu ha estat el jugador franquícia de l'Unicaja en la sèrie. És un gran atacant i ara també ha millorat en la recepció, aspecte al qual l'ajuden perfectament Sevillano, que també ha estat bàsic, i Valido»

La supervivència en la lliga del Sant Pere i Sant Pau depèn de guanyar avui l'Unicaja Almeria en el tercer partit de la sèrie (pavelló del Nàstic, a les 7 de la tarda) i forçar el quart, que es jugaria demà també a Tarragona. És tan fàcil de dir com complicat de fer, tot i que el conjunt d'Alberto Toribio va donar arguments a Almeria per creure que pot doblegar el seu rival. L'Unicaja té fam perquè no guanya la lliga des de l'exercici 2004/2005 i perquè ha estat el club més gran del voleibol estatal en els últims quinze anys. En la fase regular ha desballestat tots els seus rivals excepte el SPiSP, contra el qual va caure al pavelló del Nàstic per 3-0 i també va guanyar la copa. Però en els dos primers partits de la sèrie ho va passar molt malament contra els cooperativistes, que no van assolir el triomf en el segon partit gairebé de miracle. Això sí, ara la pressió la té tota el conjunt local, que haurà de conviure amb el fet que si perd haurà quedat eliminat. Els andalusos, en canvi, tenen un marge d'error i això els atorga més tranquil·litat.

Toribio suposa que el seu homòleg Charly Carreño tornarà a fer jugar de sortida els teòrics titulars a pesar de les reivindicacions dels suplents Juanjo Salvador i Yoyo Rodríguez en el segon partit. Un aspecte que pot ser fonamental és el rendiment de l'oposat de l'Unicaja Dallas Soonias, que no en va tocar ni un en els dos partits. Sembla poc probable que un jugador d'aquesta qualitat encadeni tres partit seguits tan desastrosos, però també és cert que els tarragonins el van controlar molt bé. Soonias és esquerrà com Saucedo, però fins ara aquesta ha estat l'única coincidència entre tots dos, ja que el sevillà del SPiSP va fer una exhibició de recursos en atac en els dos primers partits. En general, l'equip va defensar bé, sobretot en el primer matx, i va estar pletòric en el servei en el segon, amb 9 punts directes obtinguts. És evident que els cooperativistes prefereixen fallar serveis que no pas entregar-lo i facilitar la construcció de l'atac dels andalusos. De l'equilibri entre els errors i el risc dependrà bona part del rendiment dels locals.

Bescós i Alcaraz, convocats.

El seleccionador estatal Julio Velasco ha inclòs el receptor Javier Alcaraz i el lliure Iñaki Bescós en una primera llista de convocats. D'aquest grup sortirà la definitiva dels jugadors que afrontaran la lliga europea, el campionat mundial que es disputarà a Itàlia i altres compromisos menors. Ni el tarragoní Bescós ni l'andalús mai no havien estat citats per a la selecció absoluta i tampoc no havia passat per les seleccions de les categories inferiors. Tots dos han fet una gran temporada, tot i que hi ha altres jugadors com ara Saucedo, Bernal i Chaso que podrien estar en el grup. En el cas de Saucedo, la seva absència respon clarament a una mena de pacte perquè el jugador, maltractat per les lesions els últims anys, pugui descansar de moment.

ELS DOS PRIMERS PARTITS

Unicaja Almeria
Punts en atac
1r partit: 49/52 (54%). 2n partit: 57/106 (49%)
Recepció.
Conjunta: 65 % positives/ 48% de perfectes
Bloquejos
12 (1r partit)+ 18 (2n partit)
Punts de servei
4+5
Errors en el servei
17+11
Anotadors
Olteanu (41), Sevillano (23), Smith (17)
Sant Pere i Sant Pau
Punts en atac
1r partit:
56/110 (51%). 2n partit; 56/129 (43%)
Recepció.
Conjunta; 67,5% positives+38,5% de perfectes
Bloquejos
4+10
Punts de servei
2+9
Errors en el servei
18+21
Anotadors
Saucedo (51), Chaso (26), Alcaraz (22) i Bernal (21)

LA SÈRIE

1r partit.
Unicaja Almeria-SPiSP
3-1
2n partit.
Unicaja Almeria-SPiSP
3-2
3r partit. Avui. A les 7
SPiSP-Unicaja Almeria
*4t partit. Demà. A 2/4 de 7
SPiSP-Unicaja Almeria
*5è partit. Dia 20. A 2/4 de 9
Unicaja Almeria-SPiSP *Només si són necessaris

Yoyo, convidat sorpresa

Yoyo Rodríguez no va passar de ser un oposat discret quan va substituir Dallas Soonias en el partit que el seu equip va jugar a Tarragona i que va perdre per 3-0 en la fase regular. El jugador d'Almeria, però, va ser clau dissabte passat en el triomf del seu conjunt en el segon partit quan va substituir Soonias, i va signar un magnífic 10/11 en atac, que suposa un 91% d'encert. Yoyo acostuma a sortir a fer el servei flotant en els últims punts com fa Carles Mora en les files del Sant Pere i Sant Pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.