HANDBOL

LLIGA DE CAMPIONS

El Barça jugarà contra el Txekhovskie, el rival més tou en la final a quatre

El Txekhovskie rus no havia passat mai dels vuitens de final i no pot pagar grans figures

El Txekhovskie Medvedi –medvedi significa ‘óssos' en rus– serà el rival del FC Barcelona Borges en les semifinals de la final a quatre de Colònia el 29 de maig. Els dos últims campions d'Europa, el Kiel i el Ciudad Real, es trobaran en l'altre enfrontament, per a molts, una final anticipada. Tot i el respecte que generen tots els rivals, el Txekhovskie és, sense cap mena de dubte, l'equip més assequible de la primera final a quatre de la història de l'handbol europeu. En els quarts de final va necessitar els penals per eliminar el Montpeller, equip que no va poder disposar del millor jugador del món, Nicola Karabatic, i que tenia altre baixes sensibles.

El primer que s'ha de saber de l'equip de la ciutat de Txèkhov –a uns 60 quilòmetres de Moscou– és que l'actual club és l'hereu de l'antiga secció d'handbol del CSKA de Moscou, rival del FC Barcelona en la final que va donar el primer títol europeu al conjunt català amb aquell ja llegendari fly de Joan Sagalés al Palau Blaugrana (1984). Els dos equips es van fusionar el 2001 i, amb la nova denominació, l'equip va conquerir el 2005 el seu únic títol europeu de l'era moderna, la recopa del 2006.

Tot i dominar amb gran autoritat la superlliga russa aquestes últimes temporades l'equip no havia aconseguit arribar mai, fins aquest any, als quarts de final de la competició europea. Abans de fer fora el Montpeller, un dels favorits pel títol, en els vuitens també va eliminar l'Ademar de Jordi Ribera.

L'entrenador de l'equip rus, Vladimir Maximov, és una institució al seu país i ja va portar la seva selecció als títols mundials el 1993 i el 1997. Actualment, continua compaginant la seva tasca d'entrenador de club i seleccionador. El principal maldecap per a Maximov és l'estat físic del seu millor jugador, el lateral Alexei Rastvortsev, que ja va ser baixa per una lesió en l'eliminatòria de quarts de final. La gran figura en l'eliminatòria contra el Montpeller va ser el porter Oleg Grams. Els altres referents, sobretot en atac, són el lateral ucraïnès Sergei Xelmenko i l'extrem Kovalev. A diferència del Barça, amb una banqueta esplèndida, la rotació dels russos, sobretot en els grans partits, no sol passar dels deu jugadors.

L'ordre de les semifinals (una a 2/4 de 4 de la tarda i l'altra a les 6) es decidirà els pròxims dies en funció de l'elecció que en facin les televisions oficials de la competició.

I avui, l'Asobal.

A 25 dies de la final a quatre, l'equip té avui un altre compromís intranscendent a Torrevella (3/4 de 9). «Hem de repartir molt bé la dinàmica, les càrregues d'entrenament. Els partits que ens queden en la lliga no suposen un nivell d'exigència emocional. Intentarem que això no afecti», reconeixia ahir l'entrenador, Xavi Pascual.

Un club venedor

Tot i que el Barça no ha jugat mai contra el Txekhovskie hi ha un home en el club que en podrà fer grans informes. Es tracta del lateral dret Konstantin Igropulo, peça bàsica en l'equip de Maximov les cinc últimes temporades. El conjunt rus, tot i la seva tradició, no pot competir econòmicament contra els equips de les lligues occidentals. Aquesta temporada també ha perdut un altre dels seus grans referents, el pivot Egor Evdokimov, que ha signat per cinc temporades amb el Ciudad Real. Maximov ha intentat rellevar aquests jugadors amb joves del planter, però la transició no ha resultat fàcil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.