TOP 14

Porical condueix la USAP a la final de París

El xutador va ser l'autor dels 21 punts del conjunt nord-català

La USAP va capgirar el domini del Tolosa en la segona meitat

La USAP de Perpinyà va superar l'etern rival, el Tolosa (21-13), i es va guanyar el dret de defensar el títol del Top 14 en la final de París, el 29 de maig que ve. El seu rival sortirà avui de l'enfrontament entre el Toulon i el Clermont-Ferrand. L'equip nord-català va tenir una actuació de menys a més, i va saber reaccionar en la segona meitat, després que el conjunt occità dominés els primers 40 minuts de joc (12-13). El gran protagonista del duel va ser Jérôme Porical, que va anotar els 21 punts del seu equip. El xutador de Perpinyà va resultar determinant, però també va ser el triomf de la voluntat i l'empenta de la primera línia nord-catalana i de la solidaritat de la defensa, que va permetre un únic punt de marca (Bezy, en el minut 8) al poderós conjunt de Tolosa. Un cop de càstig de més de 30 metres, ja en el minut 51, va col·locar la USAP per primer cop davant en el marcador (15-13). Les senyeres dels 15.000 aficionats catalans, d'un total de 32.000 que omplien l'estadi de Montpeller, es van fer més visibles que mai. El Tolosa, que el 22 de maig jugarà la final de la copa d'Europa i disposa de la mateixa línia de tres quarts que la selecció francesa, va treure tota la seva artilleria. Els intents per capgirar la situació van ser del tot inútils i la USAP encara va ampliar l'avantatge fins al 21-13 final, amb un Porical espectacular.