HANDBOL

FINAL FOUR LLIGA DE CAMPIONS

L'expedició, al complet

El Barça Borges va marxar ahir al vespre cap a terres alemanyes

Fins dijous, que es traslladaran a Colònia, s'instal·laran a Bonn

DANI SARMIENTO: «L'equip té molta il·lusió d'afrontar la primera ‘final four' que se celebra, i més a Colònia»
ALBERT ROCAS: «Il·lusiona també el lloc, garantia de pavelló ple i
de ciutat bolcada amb l'handbol»
VÍCTOR TOMÀS: «És un format molt atractiu per
a l'espectador i per l'espectacle; en tenim ganes»

Amb l'objectiu de buscar tranquil·litat, el Barça Borges va marxar ahir al vespre cap a terres alemanyes. El debut en la final a quatre serà dissabte, però el cos tècnic ha decidit avançar el viatge per «mantenir aïllat» l'equip de les pressions. Principalment dels rumors que parlen d'unes semifinals assequibles. «Hi ha com una aura que el partit serà fàcil», reconeix Xavi Pascual, preparador blaugrana. «Que som favorits pel fet de ser el Barça és clar, ho puc entendre, però el punt d'humilitat i respecte no es pot perdre. Respectem absolutament el Txekhovskie», afegeix rotund el tècnic. «Cal ser una mica més respectuosos», persevera, advertint l'entorn.

Un discurs que justifica un viatge programat amb temps per evitar les sorpreses. El Barça s'instal·larà a Bonn, a 30 km de Colònia, per trobar la calma i adaptar-se als horaris (l'equip dinarà cada dia a les 11 hores; el partit és a les 15.30 h). El trasllat a Colònia serà dijous al matí, dos dies abans del debut. El temps, de fet, que obliga la federació internacional. Els compromisos publicitaris i de premsa, centrats el divendres, són el motiu principal. Paradoxalment, sobretot tenint en compte la previsió organitzativa, cap equip es podrà entrenar a la pista del Lanxess Arena.

Tanmateix, la sessió preparatòria de divendres serà suau, per no carregar l'estat físic d'una plantilla que haurà de superar «la falta de competitivitat». «És un dels problemes», respon el tècnic. «Des de l'eliminatòria contra el Vészprem que no tenim partits amb un alt nivell competitiu», remarca. La tornada va ser l'1 de maig. A Colònia, doncs, es compliran quatre setmanes sense les sensacions de màxima adrenalina que contagien duels com els d'una final four. «El nivell de tensió s'ha d'anar regulant», insisteix el tècnic, que a Bonn segurament intensificarà el treball mental que requereix una competició d'aquesta magnitud. «Ara només existeix el Txekhovskie», sentencia Pascual. L'equip també ho té clar.


Concentrar-se abans respon a una sòlida convicció. «Preferim mantenir-nos aïllats», segella l'entrenador

Ugalde, l'únic que no podrà jugar

«Es pot entrenar, però no jugar», segella el metge de l'equip, Josep Antoni Gutiérrez, Guti. «És una lesió de clavícula i, si cau, que caurà, es podria complicar tot», afegeix. El fet que Cristian Ugalde sigui extrem és el que comporta aquest perill afegit a la lesió. «És una baixa important», afirma el tècnic, conscient del valor d'un jugador polivalent que condiciona la convocatòria –«si has de fer entrar o no un altre extrem esquerre»– i també l'aspecte defensiu, ja que des del curs passat Ugalde s'ha convertit en el primer especialista d'avançat en el sistema 5-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.