CURSA D'EL CORTE INGLÉS

Benhmbarka repeteix i Louise Brown reapareix en la Cursa d'El Corte Inglés

El marroquí obté el tercer triomf i la britànica recupera el ceptre després de ser mare

Més de 58.000 corredors van tornar a envair els carrers de Barcelona

«Córrer pel plaer de fer-ho.» Aquest és el propòsit de la immensa majoria dels gairebé 60.000 participants, concretament 58.024, que van envair els carrers de Barcelona i van tornar a convertir la clàssica Cursa d'El Corte Inglés en una de les proves de referència en l'àmbit europeu. La cursa barcelonina crea adeptes i no només entre els corredors populars sinó en els que busquen en l'atletisme una via per a la integració i un modus vivendi, com és el cas del marroquí Mohamed Benhmbarka, que ahir va signar la seva tercera victòria consecutiva. I és que poques curses com aquesta proporcionen tanta projecció mediàtica. Benhmbarka, un dels pocs supervivents del Blanc i Blau, empata amb les tres victòries amb el badaloní Pol Guillén –ahir tercer– i el lleidatà Joan Ramon Muñoz, i ja és a només un triomf del recordista de la prova, el barceloní Joan Viudes. Benhmbarka explicava així el seu tercer èxit en la cursa: «Pensava que aquest any no podria guanyar. Arrossego una lesió al peu esquerre i he patit molt en la pujada a l'Estadi Olímpic. En ser un recorregut amb moltes pujades i baixades m'he dosificat per poder aguantar fins al final. M'he mantingut bé i quan faltaven uns dos quilòmetres he pogut fer un canvi de ritme decisiu.» Benhmbarka va cobrir els 10,933 km de la prova en 33:04, que suposen un nou rècord de la cursa. El segon lloc va ser per al també marroquí Omar Oughzif.

El triomf en la prova femenina va ser per a una altra habitual en la cita, la britànica resident a Sant Celoni Louise Brown, que va cantar victòria per tercera vegada (2007 i 2008), la primera després de la seva maternitat. «Guanyar ha estat una grata sorpresa. No m'ho esperava perquè fa poc he tornat a competir després del naixement del meu fill Tom. Hi havia corredores de gran nivell com Isabel Eizmendi, vencedora el 2004 i el 2006, i després d'una sortida molt ràpida he baixat una mica el ritme perquè feia molta calor», va explicar.

La Cursa d'El Corte Inglés ja ha superat les tres dècades –ahir es complia l'edició número 32–, però es manté en un esplèndid estat de forma.