51a VOLTA A TARRAGONA

Solano s'enfila a dalt

El català va arrabassar el lideratge a Talansky a la Pineda

La cronoescalada al castell d'Escornalbou serà avui decisiva

El ciclista de la selecció nord-americà Andrew Talansky va deixar escapar ahir 59 segons i el lideratge de la Volta a Tarragona en la quarta etapa entre Tarragona i la Pineda a favor de Pere Solano (Azysa). El ciclista català arriba a l'etapa definitiva d'avui, per tant, amb 7 segons de marge respecte al francès Aurelien Ribet (Ais de Provença) i amb 51 respecte a Talansky. Si no passa res estrany, aquests tres homes i els tres següents, Thomas Lebas (a 1:00), Niek Basten (a 1:03) i Carlos Lapuerta (a 1:36) es jugaran avui el títol en una etapa amb dos sectors. El triomf de l'etapa d'ahir el va assolir el palafrugellenc del Bancaja Antoni Miguel, que es va refer després de deixar escapar dijous més de 18 minuts i va obtenir el segon triomf parcial després d'haver guanyat també la primera etapa entre Reus i Alcanar. Miguel, que va ser olímpic en la modalitat de pista a Pequín, va ser el més ràpid en l'esprint del grup de tretze corredors que es van plantar a la meta de la Pineda amb 59 segons d'avantatge respecte al pilot on era Talansky.

Avui, ball de bastons.

La cinquena i darrera jornada de la Volta a Tarragona es presenta com sempre atapeïda. De bon matí, els ciclistes hauran d'afrontar la cronoescalada individual de 5 quilòmetres entre Riudecanyes i el castell d'Escornalbou, un dels gran trets d'identitat de la cursa tarragonina i que acostuma a ser absolutament decisiu. A la tarda, es correrà un segon sector de 80 quilòmetres entre el port de Tarragona i Reus, amb arribada al passeig Mata pels volts de les 17.54 amb el supòsit d'una etapa ràpida. L'any passat ja hi va haver bastonades i el fet que en el quilòmetre 66,5 s'hagi de pujar el coll d'Alforja intensificarà l'agressivitat en aquesta part final de la volta. Fins ara la Volta a Tarragona d'enguany s'ha caracteritzat per una gran intensitat i això ha provocat tres líders en quatre etapes. Primer va ser Miguel, després Talansky i ara és Solano qui arriba al darrer dia encapçalant la classificació.