ATLETISME

MUNDIAL DE BERLÍN

Ríos i Cáceres, seleccionats per al mundial de Berlín

Els catalans José Ríos (CA Manresa) i Nacho Cáceres (FC Barcelona) han estat seleccionats per la federació estatal per competir en la marató del mundial de Berlín, el pròxim 22 d'agost. La convocatòria de Ríos, fix en l'equip des de la marató dels Jocs Olímpics d'Atenes 2004, era segura després del segon lloc aconseguit a Otsu, al Japó (2h10:36). Per a Cáceres, en canvi, la participació a Berlín suposarà el debut en la marató d'un gran campionat. El corredor blaugrana, de 32 anys, ja va ser internacional en els 10.000 m de l'europeu de Munic 2002 i ha competit en tres mundials de mitja marató, però en l'última temporada es va quedar a les portes d'entrar en la selecció de marató dels Jocs Olímpics de Pequín 2008. «Extraoficialment, des de la setmana passada ja suposava que estaria en l'equip perquè havia acabat el termini fixat per la federació i jo tenia la cinquena millor marca. Aquest curs hi havia cinc places en joc perquè a Berlín també es farà classificació per equips de la copa del món», comentava ahir el corredor del Barça.

Ríos, que a principi d'abril va passar per la sala d'operacions per resoldre una fasciïtis plantar que arrossegava des de feia algunes temporades, es troba ara en ple procés de recuperació. El corredor maresmenc va tenir alguns problemes amb el postoperatori, però ara per ara el procés marxa a molt bon ritme.

Els altres convocats per la federació espanyola són el madrileny Chema Martínez, setzè en els Jocs de Pequín, i el corredor de Salamanca Rafael Iglesias i el gallec Pedro Nimo, que debutaran internacionalment i que juntament amb Cáceres comencen a apuntar el relleu generacional en la selecció espanyola. En categoria femenina, l'única seleccionada és la fondista gallega del Barça Alessandra Aguilar, que fa un parell de setmanes va triomfar en la marató d'Hamburg (2h29:01).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.