Més esport

Gatis Smukulis guanya la primera etapa de la Volta a Catalunya

El jove ciclista letó s'imposa com a primer líder de l'edició del centenari després d'una llarga escapada

Alessandro Petacchi i José Joaquín Rojas arriben en segon i tercer lloc

El ciclista letó del HTC-Highroad Gatis Smukulis s'ha adjudicat avui en solitari la primera etapa de la Volta a Catalunya i és el primer líder de l'edició del centenari d'aquesta competició, després d'aconseguir sobreviure a una llarga escapada de més de 140 quilòmetres.

La Volta ha reunit en el seu inici a Lloret de Mar nombroses estrelles del ciclisme, entre les quals el tricampió del Tour Alberto Contador, que ha entrat a 28 segons del guanyador al costat d'un pilot liderat pel velocista italià Alessandro Petacchi i l'espanyol José Joaquín Rojas.

Altres favorits, com Cadel Evans (BMC), Ivan Basso (Liquigas), Michelle Scarponi (Lampre), Xavi Tondo (Movistar) i Igor Antón (Euskaltel) també han estat entre els primers.

No ha estat el cas, però, de les dues figures del GEOX, Denis Menchov i Carlos Sastre, que han acabat a més de 13 minuts del líder i diuen adéu a les seves opcions de guanyar la volta catalana.

El rus i el d'Àvila han estat les primeres víctimes d'una etapa que s'ha endut de manera sorprenent el jove de 23 anys Smukulis, en la que ha estat la seva primera victòria com a professional.

Llarga escapada

El letó ha saltat del grup principal al costat de l'espanyol Julián Sánchez (Caja Rural), i el luxemburguès Ben Gastauer (Ag2r La Mondiale), amb qui ha compartit l'escapada.

Els tres han coronat la primera cota d'aquesta Volta, l'Alt de Sant Hilari, de primera categoria. Després d'un llarg i continuat esforç en el descens, el corredor Javier Ramírez Abeja, de l'Andalusia Caja Granada, s'ha afegit als escapats. L'avantatge d'aquests quatre ciclistes ha arribat a ser de més d'onze minuts.

El pilot, però, ha anat retallant distàncies i en el moment de coronar l'alt de Sant Grau, també de primera, els escapats estaven a poc més de dos minuts.

Finalment, només Smukulis ha aconseguit mantenir-se per davant del grup liderat pel Lampre, que buscava la victòria d'etapa amb el potent i llorejat Petacchi.

Aquest i Rojas han arribat a meta en la segona i tercera posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.