Hushovd, primer líder de la Volta

Hushovd guanya i ell mateix es compara amb el vencedor d'Eurovisió

Valverde cedeix només un segon i es confirma com a gran favorit

La pujada a Sant Pere de Rodes animarà avui la prova pel camí de Roses

La Volta a Catalunya va començar amb una victòria esperada del noruec Thor Hushovd. Ell mateix va voler recordar la bona ratxa del seu país referint-se a l'espaterrant triomf del seu compatriota Alexander Rybak a Eurovisió. L'altre gran home del dia va ser Alejandro Valverde, que va fer el primer cop sobre la taula. El ciclista més perseguit –no pels rivals, sinó pels mitjans de comunicació– va quedar a només un segon de posar-se per primer cop el mallot de líder de la Volta. Aquests dos homes van ser, doncs, els grans protagonistes de la jornada inicial a Lloret de Mar en una contrarellotge curta (3 quilòmetres) absolutament desafiant per als corredors, ja que el descens fins al passeig marítim es feia a una velocitat vertiginosa, comparable a la d'un gran premi de motociclisme.

Hushovd, que l'any passat ja havia triomfat a Lloret i també a Banyoles, va aprofitar la seva potència contra l'agilitat de Valverde, que per només un segon va quedar amb les ganes de començar a comptar amb victòries els dies que li falten perquè aquest malson s'acabi o es converteixi en una cruel realitat. En tot cas, va deixar ben clar que per a la classificació general és un ciclista que amb aquest recorregut és gairebé imbatible, sobretot perquè disposa d'uns companys que l'ajudaran en l'etapa d'Andorra, l'etapa reina: Óscar Pereiro, Iván Gutiérrez, Alberto Losada i Rigoberto Urán.

Els turistes, que amb el bon temps ja envaïen la platja, també van aprofitar per amuntegar-se a l'arribada i, fins i tot, es va poder veure alguna bandera noruega en honor del primer líder de la Volta. Altres ciclistes que van fer honor al seu nom i al seu palmarès van ser Sylvain Chavanel, Vladimir Karpets, Thomas Dekker i Haimar Zubeldia, aspirants a la general. Aquest últim lidera l'Astana, equip que, a diferència del Giro, va vestir amb el mallot oficial tot i els problemes de pagament que té la formació. De fet, el basc ja ha confirmat que va boig per guanyar una de les etapes per dedicar-la a la seva filla acabada de néixer. La revelació del dia va ser Greg Henderson, un neozelandès del Columbia que durant una bona estona va amenaçar el triomf dels favorits. El recorregut de la contrarellotge era realment complex. Primer, una pujada molt forta i després un descens. No era una contrarellotge per a especialistes, més aviat per a velocistes amb un cert talent. El fet que Valverde, que en el passat havia sofert grans crisis en la lluita contra el cronòmetre, quedés segon deixava ben clar de quin tipus d'etapa estem parlant.

La Volta de veritat comença avui amb una jornada amb tres ports de muntanya en la qual Hushovd es va autodescartar per al triomf. La pujada a Sant Pere de Rodes, a una quinzena de quilòmetres de la meta, serà decisiva per evitar un esprint massiu. Això és terreny adobat per a Valverde, Chavanel, Kim Kirchen i companyia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.