RUGBI DE XIII / EURO MED CHALLENGE

EURO MED CHALLENGE

Debut oficial de Catalunya

La selecció nacional inicia el seu recorregut internacional contra el Marroc

Competeix en l'Euro Med, competició que depèn de la federació europea de rugbi de XIII

La selecció catalana de rugbi de XIII jugarà dissabte que ve contra el Marroc el que suposarà el seu partit de debut en una competició oficial, l'Euro Med, que depèn de la federació europea (RLEF). El matx tindrà lloc al camp de rugbi de Torroella de Montgrí, a les 7 de la tarda, i serà el primer dels dos partits que Catalunya disputarà per intentar l'ascens de categoria. El 24 de juliol s'enfrontarà amb Bèlgica en un partit després del qual, depenent dels resultats, de la bona organització i del nivell assolit, l'RLEF elaborarà un estudi que donarà la possibilitat a la selecció catalana de classificar-se per a l'Euro Shield, una competició d'un nivell superior que juguen Alemanya, Itàlia i la República Txeca. Contra aquesta última selecció, Catalunya va jugar un amistós al final de juny, previ al partit entre els Dragons i els Wolves. Els catalans van apallissar el seu rival per un clar 52-10.

De moment, però, el primer obstacle és el Marroc, que ja va derrotar Catalunya en un amistós de l'any passat a Perpinyà (12-62). Amb tot, aquest any, els homes d'Eric Delherbe arriben a la cita amb més possibilitats, com assegura el tècnic català: «Hem millorat respecte de l'any passat, tot i que ells són molt bons i el nostre objectiu és continuar aprenent i treballant.» L'equip es reforçarà en les posicions centrals i de segona línia amb les incorporacions de Richard Cotrel (BUC), Hernand Ermengol (BUC), Pablo Riston (BUC) i Pau Furt (Garrotxa). Pel que fa a l'equip marroquí, Younif Katabi és el seu jugador més perillós. Es tracta d'un davanter de molta qualitat que aquest any ha disputat el play-off de la lliga francesa amb el Carpeuntraf. El capità català, Albert Homs, es mostra confiat del bon paper que pot fer l'equip en aquesta competició: «La il·lusió i les esperances dipositades en l'Euro Med són màximes. El partit contra la República Txeca ens va acabar de convertir en un equip, en un bloc que s'acabarà de constituir en aquesta competició.»

El segon partit, contra Bèlgica, s'entreveu més fàcil. Com Catalunya, acaba de fer l'ingrés oficial i també disputarà l'Euro Med per primer cop. Malgrat tot, no ha jugat cap partit amistós.

L'RLEF té tres competicions més

L'RLEF disposa de diverses competicions continentals que es disputen, en part, segons criteris geogràfics. A més de l'Euro Med, també hi ha tres tornejos més. L'Euro Vowl correspon als països de l'est i la juguen Letònia, Estònia i Lituània. L'Euro Shield la juguen països centreeuropeus (aquest any, Alemanya, Itàlia i la República Txeca). Finalment, l'Euro Nations Cup és la competició més potent de rugbi de XIII i hi juguen França, Anglaterra, el País de Gal·les, Rússia i Sèrbia. Amb tot, l'RLEF té previst per la temporada que ve una remodelació d'aquests formats. Caldrà veure, llavors, on queda ubicada Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.