RUGBI DE XIII / EURO MED

EURO MED CHALLENGE

El resultat no importava tant

Catalunya fa realitat el somni de competir oficialment amb una derrota contra el Marroc

Amb el partit d'ahir (6-29), l'equip nacional ja té rànquing en la federació europea

Catalunya ja forma part del rànquing de la Federació Europea de Rugbi de XIII, després del debut en competició oficial, ahir contra el Marroc. El partit es va jugar al camp de rugbi de Torroella de Montgrí, que es va omplir amb més de 800 aficionats per presenciar aquest esdeveniment històric. Malgrat tot, l'equip català, que dirigeix el tècnic Eric Delherbe, no va poder obsequiar el públic assistent amb una victòria, ja que va caure derrotat per 6 a 29.

La selecció marroquina, amb majoria de jugadors de la primera lliga francesa, va fer valer la seva experiència i va sortir al camp decidit a no donar peixet. Catalunya va fallar en defensa i els jugadors africans van aprofitar els espais buits del centre del camp per avançar-se amb un ràpid 0-12 gràcies als assajos de Nhari, Nicolas i Khattabi. El Marroc encara va tenir temps d'ampliar l'avantatge en el marcador fins a 20 abans del descans, mentre que els catalans continuaven a zero.

La segona part, però, va ser més disputada. Catalunya va sortir amb més concentració al camp i Cristian Pellisier va aconseguir el primer assaig en la competició, seguit de la transformació d'Albert Homs (4+2). El rival, malgrat tot, va mantenir la tònica ofensiva i va aprofitar el cansament dels catalans en els últims minuts per fer dues marques més i un drop doll.

Un projecte que comença.

A pesar de la derrota, l'equip català va fer evident que ha millorat molt. Fa just un any ja va jugar contra el Marroc un enfrontament amistós a Perpinyà que va acabar perdent de pallissa (12-62). Cal tenir en compte, també, que només fa uns mesos que va començar la primera lliga catalana de rugbi de XIII, i que el projecte català està a les beceroles. Pellisier va comentar les seves impressions sobre el partit: «Ha estat un duel molt físic, però estem contents perquè hem plantat cara a un equip professional, mentre que nosaltres tot just debutàvem.»

El pròxim repte de Catalunya serà el 25 de juliol, contra Bèlgica, una selecció menys potent que la marroquina contra la qual la victòria és molt més factible. Depenent dels resultats de la selecció catalana i de la bona organització, la federació europea realitzarà un estudi per valorar la possibilitat que la selecció nacional de Catalunya ascendeixi de categoria la temporada que ve.