ESTATAL PROMESA

Bon paper gironí a Còrdova

Brisa (GEiEG) i Del Río (AA Catalunya), plata i Elena Adan (Laietana), bronze en els estatals

Jorge Romero (Lloret) torpedina els rècords gironins absolut i promesa d'alçada (2m08)

Els cinc atletes de la demarcació de Girona que van participar al llarg del cap de setmana en el campionat estatal promesa, que es va disputar a Còrdova, van fer un bon paper i, a més, tres d'ells van pujar al podi de campions. Els premiats van ser la llançadora de javelina Gemma Brisa, que va obtenir la medalla de plata, el mateix reconeixement que van penjar al coll a l'especialista de combinades de Mont-ras Tamara del Río, en la prova d'heptatló. La migfondista gironina Elena Adan, que ara competeix a les files del Laietana, va obtenir la medalla de bronze.

La grupista Gemma Brisa arribava al campionat amb la segona millor marca dels participants i era, doncs, una clara candidata al podi. En el primer intent, Èlia Pascual (Igualada) va establir una marca de 46m10 que va posar de seguida molt car el primer lloc del podi. Finalment aquesta marca va acabar valent el podi. La segona millor marca de les competidores (44m09) va arribar en el quart intent de la grupista.

La segona medalla dels gironins va ser per a Tamara del Río, enguany amb la samarreta de l'AA Catalunya. L'atleta de Mont-ras va sumar 4.773 punts, a 461 punts de la vencedora, Bárbara Hernando del Playas de Castelló, i un pèl allunyada de la seva millor puntuació els 4.890 fets a Alhama de Murcia a final del mes de maig passat.

La medalla de bronze va obtenir-la la migfondista del Laietana Elena Adan (2:12.97). L'atleta gironina esgrimia un temps de 2:09.96, que si l'hagués repetit en la final li hauria valgut la medalla de plata. La vencedora va ser la seva companya del Laietana María Carmen González (2:08.21).

A banda de les tres medalles, Jorge Romero va batre el seu propi rècord gironí d'alçada que tenia establert amb un salt de 2m05. El selvatà va superar la seva anterior marca amb un millor salt de 2m08. Aquesta va ser també la marca de Pablo Sarmiento (Playas de Jandía), que va guanyar la medalla de plata i Carles Triado, de lISS l'Hospitalet, que va guanyar la medalla de bronze. Romero, amb més nuls, va haver-se de conformar amb la quarta posició.

L'atleta de l'AA Palamós Èlia Vallès va entrar en la cinquena posició en la final dels 400 metres llisos i va aturar el cronòmetre en un temps de 56.49, sensiblement pitjor que la seva millor marca aquest any, els 55.97 que la feien arribar al campionat amb el tercer millor temps de totes les competidores. La vencedora va ser Lorena Bokesa (54.24).

Deu rècords gironins han caigut al llarg d'aquest any 2009

Al llarg dels set mesos del 2009 s'han batut deu rècords gironins. La banyolina Ester Guerrero n'ha batut quatre, l'absolut, promesa i júnior dels 800 metres (2:07.96) i el júnior dels 400 m (57.02). Èlia Vallès, de l'AA Palamós, per la seva banda, va batre el rècord promesa dels 400 m (55.97) –l'absolut no, perquè és a les mans d'Àngels Rodríguez 55.29– i Tamara del Río (AA Catalunya), el promesa d'heptatló, amb una marca de 4.890 punts. Els 2m08 de Jorge Romero (Lloret la Selva) aquest dissabte van establir la nova marca promesa i absoluta. Les altres dues noves marques s'han fet en el relleu del 4x400 (3:33.37), que va batre el relleu del Girona CB, format per Mohammed Belhadi, Christian Montero, Mohamed Bousetavi i Dani Duran. Per validar un rècord gironí cal tenir DNI, la llicència catalana i estar empadronat a les comarques de Girona.