Domínguez regna a Montjuïc

Va esmicolar el rècord estatal d'obstacles amb un registre mundial de l'any (9:09.39)

Veronica Campbell signa la tercera millor marca del curs en el doble hectòmetre (22.37)

«Estic molt satisfeta perquè, a més de la marca, les sensacions han estat molt bones»
«Feia tres anys que cap atleta estatal baixava de 8:20. Dissabte aniré pel títol»

Marta Domínguez va jugar molt fort pel míting Ciutat de Barcelona i l'aposta li va sortir rodona. Amb els ànims dels 7.500 aficionats que es van congregar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, la corredora de Palència va complir amb escreix l'objectiu que s'havia fixat, la consecució d'un nou rècord estatal (9:16.50) i la rebaixa de la millor marca mundial de l'any en 3.000 m obstacles (9:09.39), superant els 9:11.58 de la russa Gulnara Galkina. Tot i l'exhibició, Domínguez no va voler cremar tots els seus cartutxos i es va reservar amb vista a la gran cita del curs: el mundial de Berlín. De fet, la cursa no va seguir el guió que tenia previst. La russa Natalia Medveva havia de complir el paper de llebre fins al segon quilòmetre, però molt abans, la protagonista de la cursa va haver de prendre el comandament i va abordar totalment en solitari –amb la calor de tot el públic– les últimes quatre voltes de la cursa. Aquesta circumstància i el fet que l'atleta castellana afrontés els darrers metres a un ritme molt inferior van deixar clar que Domínguez encara té un bon marge de millora. «Les expectatives per a Berlín són molt bones. Ara aprofitaré les setmanes que resten per al mundial per guanyar velocitat», va comentar la gran protagonista del míting, que amb tota probabilitat renunciarà a competir en el campionat estatal del cap de setmana vinent, en aquest mateix escenari. Amb aquest registre, l'atleta de Nike es col·loca en el cinquè lloc del rànquing mundial de tots els temps, només superada per Galkina (8:58.81), Volkova (9:06.57), Jepkorir (9:07.41) i Petrova (9:09.19).

L'altra cap de cartell de la reunió, la campiona olímpica Veronica Campbell, es va imposar amb solvència en els 200 m, però sense la brillantor del curs passat. Tot i que va millorar la seva marca de l'any (22.37) –quarta en el rànquing mundial–, aquest cop no va poder baixar dels 22 segons. El vent en contra en la recta d'arribada tampoc no hi va ajudar. El duel entre els colossos del cercle de pes, el polonès Tomas Majewski i el nord-americà Christian Cantwell, era un altre dels atractius de la jornada. Aquest cop el triomf va ser per al campió olímpic polonès, que a més va millorar la seva marca personal (21,64 m) i va establir un nou rècord del míting. L'alemanya Betty Heidler va signar la tercera millor marca de la reunió en el concurs de martell (72,62), que fins ahir mai havia estat inclòs en el programa del míting. En el disc, el lituà Virgnius Alekna va ser baixa d'última hora i el triomf va ser per a l'hongarès Zoltan Kovago (66,23 m).

Quiñónez, tercer.

Jackson Quiñónez (FC Barcelona), un pèl irregular en les últimes actuacions, va recuperar les «bones sensacions» amb vista al mundial, amb un meritori tercer lloc en els 110 m tanques. L'atleta blaugrana, que es va llançar literalment sobre la línia d'arribada a la recerca de la victòria, va signar la seva millor marca de la temporada (13.45), no gaire lluny del seu rècord estatal (13.33). «Estic fent entrenaments molt bons i per al campionat estatal encara vull córrer més ràpid per marxar a Berlín amb més garanties», va comentar l'atleta d'origen equatorià. La creu de la jornada, pel que fa als atletes catalans, van ser les retirades de Rosa Morató (3.000 m obstacles) –tal com va fer el curs passat– i Reyes Estévez (1.500 m).


MARTA DOMÍNGUEZ


jOSEP l. bLANCO

Blanco i Arias obtenen la mínima en obstacles

Tot i que aquesta setmana va tenir una lesió al turmell, Josep Lluís Blanco es va erigir en un dels protagonistes de la representació catalana, amb una actuació que va rememorar els seus millors temps en els 3.000 m obstacles i que li va valer la quarta plaça rere el triplet kenyà, i el que és més important, la consecució de la mínima per al mundial de Berlín (8:19.69). Amb aquest registre, el lloretenc deixa enrere una etapa amb diversos problemes físics i es confirma com un dels candidats a un títol estatal que no ha pogut aconseguit mai, tot i que col·lecciona diversos podis. Un altre dels triomfadors de la prova va ser el també lloretenc Àngel Mullera, que va córrer per segon cop per sota de la mínima i va reforçar la seva candidatura al mundial. El ple dels especialistes d'obstacles lloretencs el va fer Eva Arias –la parella de Blanco–, que va aprofitar l'excel·lent nivell de la prova per esmicolar la seva marca en la prova (9:32.48) i signar, com els altres dos, la mínima per a la cita berlinesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.