ATLETISME

L'eix Lloret-Berlín

Els 3.000 m obstacles situaran per primer cop tres atletes de la ciutat –Blanco, Mullera i Arias– en un campionat del món

Lloret de Mar es va quedar el mes de juny sense pistes d'atletisme, perquè s'hi estan fent les obres de millora i ampliació que han de permetre en un futur encabir-hi competicions oficials. Paradoxalment, quan la ciutat s'ha quedat sense tartan per primer cop en molts anys ha aconseguit el seu èxit més sensacional de la seva història atlètica. Tres habitants de la vila –de tres clubs diferents– formaran part de la delegació espanyola que competirà a partir del 16 d'agost en el campionat del món d'atletisme a Berlín. I tots tres ho faran en la mateixa prova, els 3.000 m obstacles; una especialitat que ja anirà per sempre més lligada a la història de l'atletisme de Lloret.

Josep Lluís Blanco (CA Santsi), Àngel Mullera (CA Lloret la Selva) i Eva Arias (València Terra i Mar) han après la física i la química d'aquesta distància del mateix mestre, Isidre Jiménez. Ell va ser l'entrenador que va portar Blanco al seu primer mundial júnior el 1994 (6è) i és el que ha modelat la tècnica i la resistència de Mullera i Arias fins a un límit que ni ells mateixos sospitaven. Arias és, a més, la parella de Blanco, i Mullera va ser durant molt de temps l'aprenent oficial del nou campió d'Espanya de la distància. Tot, doncs, queda a casa. Ahir mateix, per culpa de l'absència de pista, tots tres van sortir a entrenar-se a la riera, tot i que aquesta temporada també han sovintejat el passeig marítim i les pistes de Calella, Malgrat i Mataró.

Al passeig, de fet, han millorat la tècnica d'evasió de rivals emprant els turistes com a atletes de ficció. La desesperada maniobra final de Mullera el dissabte a l'estadi Lluís Companys, que li va valer el bronze i la classificació per al mundial, és un bon exemple de com de vegades n'és d'útil aquest obligat exili.

En principi, les noves pistes estaran acabades per a la temporada 2009/2010 i estaran preparades per encabir competicions oficials. Amb tres atletes mundialistes, Lloret hauria d'aspirar, com a mínim, a fer un campionat de Catalunya.

Reyes estarà en la llista

Malgrat les declaracions de Juan Carlos Higuero i d'Arturo Casado, que preferirien veure Reyes Estévez lluny de l'equip que competirà a Berlín, l'atleta de Cornellà formarà part de la selecció que la federació espanyola donarà a conèixer dijous vinent. La federació espanyola, de fet, volia guardonar Estévez com a millor atleta del campionat en la festa posterior, però l'absència del migfondista va facilitar que el guardó anés a parar a les mans de David Rodríguez. Diego Ruiz, subcampió europeu en pista coberta, serà el sacrificat en la convocatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.