JEAN-CHRISTOPHE TORRES

PRESIDENT DEL CLUB DE RUGBI FEMENÍ DE L'USAP

«Amb Perpinyà i Pollestres, rebrem quatre o cinc vegades més diners que amb Toluges»

El president del club de rugbi femení més important de la Catalunya del Nord es declara molt content pel canvi de municipi

En l'última assemblea general extraordinària de la USAT, l'equip de rugbi femení de Toluges, es va decidir canviar la seu del club de municipalitat. El club de rugbi femení més important de la Catalunya del Nord –campió de França 2004, 2005, 2006, 2008– fins ara, la USAT, ja és a partir d'ara la secció femenina de la USAP. El president de l'entitat, Jean-Christophe Torres, explica per què s'ha fet aquest canvi.

– Per què es va convocar aquesta assemblea general extraordinària?
– «Va ser convocada per les jugadores perquè volien canviar de poble.»
– El canvi de lloc ja és, doncs, efectiu?
– «Sí, ara és efectiu. Hem firmat amb la USAP per poder portar el nom USAP. També tenim acords amb les ciutats de Perpinyà i de Pollestres per poder pertànyer a les dues municipalitats.»
– A partir d'ara hem, doncs, de parlar de l'equip femení de la USAP?
– «Sí, és això.»
– Per a l'equip, què representa aquest canvi?
– «S'ha de dir que el primer canvi és una qüestió econòmica. Amb Toluges van arribar al màxim, que era de 12.000 euros, i a partir d'ara tindrem molt més, no es pot dir amb precisió la xifra de moment, però estem parlant de quatre o cinc vegades més. Rebrem diners dels dos ajuntaments, Perpinyà i Pollestres.»
– On serà la seu social del club?
– «Serà a Perpinyà, de fet a l'estadi Aimé Giral amb la USAP. En canvi, els partits i els entrenaments tindran lloc a Pollestres.»
– A més, jugareu algun partit durant la temporada a Aimé Giral com ja es feia fins ara?
– «Sí, com cada any farem un o dos partits a Aimé Giral en obertura o clausura dels partits masculins.»
– Quin és el vostre sentiment de cara a aquestes novetats?
– «Sóc molt content. Quan vaig arribar al club de Toluges, ara fa tres anys, ja vaig dir que el futur de l'equip femení havia de ser la USAP. He necessitat, doncs, tres anys per aconseguir-ho i ara hi sem.»
– Quan comença la temporada?
– «El campionat de primera divisió elit començarà el 13 de setembre, debutarem contra Tolosa i acabarem al mateix moment que el Top 14, el darrer dissabte del mes de maig. Belleu la final femenina tindrà lloc el mateix dia que la final masculina a l'Estadi de França, en partit d'obertura.»
– Esportivament hi haurà molts canvis a la plantilla?
– «El grup està tancat. N'hi ha dues o tres que han marxat del segon equip, cap a Vilallona i Montpeller, però el grup de l'equip primer ha quedat intacte. A més, hi ha dues jugadores que tornen que la temporada passada van jugar a Anglaterra: es tracta de Canal i Sunyer.»
– Què pensa del canvi de poble la municipalitat de Toluges?
– «He parlat al telèfon amb el batlle de Toluges perquè havia de ser el primer a saber-ho i ho va acceptar. A més, no és perquè nosaltres no vulguem jugar a Toluges, sinó que era una qüestió econòmica i ell no hi podia fer més.»
– A més, el batlle de Toluges, Lluís Caselles, també és l'encarregat de la comissió d'esports del Consell General; hi pot tenir alguna incidència?
– «Normalment, no canviarà gens la relació entre el club i el Consell General, són dues coses diferents».
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.