ATLETISME / MUNDIAL / 3.000 m OBSTACLES

Arias, nou rècord de Catalunya i a la final

La lloretenca Eva Arias va sortir beneficiada de disputar la sèrie més ràpida dels 3.000 m obstacles i malgrat que no es va classificar per plaça, sí que ho va fer per temps. Arias va entrar cinquena en la primera eliminatòria i serà una de les quinze finalistes. Els 9:25.14 suposen la segona millor marca espanyola de la història (i òbviament el nou llistó català), rere el rècord bestial de Marta Domínguez (9:09.39), la millor marca espanyola de tots els temps feta a Barcelona el 25 de juliol passat. El temps d'Arias deixa enrere els 9:26.23 fets per Rosa Morató el 28 de juny del 2007 i suposa la millora en set segons de la seva marca personal (9:32.48). Arias va admetre que havia anat a la seva perquè la russa Gunara Galkina, que va guanyar la seva sèrie, va allunyar-se ben aviat. «Era la meva referència des de lluny», ironitzava la selvatana.

Marta Domínguez, candidata a fer podi, sense haver-se trobat còmode en la seva sèrie, va entrar quarta amb un temps de 9:34.78. La sorpresa va ser l'eliminació de la russa Iekaterina Volkova, la vigent campiona del món, que haurà de veure la final des de la graderia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.