HANDBOL

X LLIGA DELS PIRINEUS FEMENINA

Triomf sublim, i a la final

L'Amposta va trobar la fórmula per neutralitzar el ritme de Catalunya: un partidàs

Es jugarà avui el títol contra el Bouillargues, que va superar el Jacou

L'Amposta va encetar la temporada oficial ahir al gimnàs Henri Ferrari amb un partidàs contra la selecció catalana en la segona semifinal de la Lliga dels Pirineus i avui lluitarà per obtenir el seu primer títol en la competició contra el Bouillargues, que va derrotar el Jacou. El debut d'Ivan Dragic a la banqueta en partit oficial, per tant, es va saldar amb un triomf sonat que permet l'equip afrontar la seva primera final del torneig.

Tot i la rotació superior de la selecció, que va intentar sempre jugar a un ritme molt alt per afrontar la seva superioritat de recursos humans, l'Amposta se'n va sortir amb un rendiment molt alt del seu conjunt titular, malgrat que tenien baixes respecte de la darrera temporada de jugadores de referència com ara Gràcia i Satekova. Alba Simon, que va marcar els 6 penals que va llançar, i Itxaso Egaña es van alternar en la posició d'extrem esquerre i de lateral dret i l'Amposta va començar a marxar quan faltaven 10 minuts per al descans. En la segona part, Catalunya es va acostar a 4 gols, però les jugadores de Dragic van mantenir la concentració i mai no van flaquejar. Fins i tot en els darrers minuts, van robar dos cops la pilota i van afrontar el tram final amb molta placidesa, arribant a un avantatge final de 8 gols (27-35). Una altra de les grans virtuts de les vencedores va ser saber jugar pilotes interiors a la pivot Topic, que va mostrar-se molt efectiva.

CATALUNYA
27
AMPOSTA
35
CATALUNYA:
De la Torre, Esterri, Rodríguez, Cadens (3), Maldonado (3), Pi (1), Moreno (2), Navarro (5), Nana (3), Alfaro, Manaud (4), Àfrica Valls (p.s.), Royo (2) i Morell (4).
AMPOSTA:
Robles, Sílvia Domingo (4), Egaña (9), Alba Simon (9), Topic (8), Frnova (4), Laia Ulique –equip inicial–, Ungureanu (1), Margalef, Llaó, Gibert, Alonso, De la Iglesia i Gálvez.
PARCIALS:
2-2, 5-6, 7-8, 8-10, 9-15, 11-16; 12-18, 15-22, 19-24, 23-27, 25-30, 27-35.
ÀRBITRES:
Boudhir i Chiaroxi (França).
EXCLUSIONS:
Maldonado, Alfaro, Manaud (2) i Morell, per Catalunya; Domingo, Topic (2), Ungureanu i Alba Dimon.
T.V.:
Cap.

Sembla que el rival tindrà avui reforços

L'entrenadora del Sun Al Bouillargues és una croata que havia coincidit amb Maria Zanko, l'extècnica de l'Amposta, com a jugadora. La balcànica ja va avisar ahir l'expedició ampostina que si el Bouillargues arribava a la final d'avui, es reforçaria amb quatre jugadores més per mirar de no deixar escapar el títol de la Lliga dels Pirineus. L'Amposta ja havia jugat aquesta competició el 2007 i va caure en les semifinals contra el Nimes (24-27), que va alinear el seu equip de la màxima categoria francesa i l'endemà es va adjudicar el títol. El 2008, el campió va ser el Bouillargues, que va derrotar el Lleida en la final. L'any passat les ampostines van jugar la copa dels Pirineus, com a subcampiones de la copa Catalunya, contra el Jacou, conjunt al qual van derrotar per 35-21, amb 10 gols de Dea Satekova, la jugadora eslovaca que enguany encara no ha iniciat la pretemporada perquè té problemes personals que la retenen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.