SELECCIONS

El bicitrial, reconegut

Accepten Catalunya com a membre de la unió internacional

Alguns de les grans figures internacionals són catalans

La Biketrial International Union (BIU), amb seu al Japó, va reconèixer l'Associació Catalana de Biketrial com un dels seus membres oficials el passat mes d'agost. Això permetrà els millors pilots del país competir com a Catalunya en el campionat del món del 2010, que es farà a Vancouver. El president de la BIU, el japonès Hiroshi Hirano, va ser la setmana passada a Catalunya per confirmar personalment l'afiliació de l'associació catalana.

El reconeixement s'ha dut a terme gràcies a l'esforç del president de l'associació catalana, Rai Arjona, i de la Plataforma Proseleccions. Catalunya és un dels països amb més potencial en aquest esport gràcies a campions com ara Dani Comas i César Cañas, que van agafar el relleu d'Ot Pi, l'especialista amb més títols mundials de la història i una vertadera llegenda d'aquest esport.

Va ser el pare d'Ot Pi, Pere Pi, qui va impulsar el bicitrial en l'àmbit català i l'internacional després que la modalitat s'escindís fa 18 anys de la Unió Ciclista Internacional (UCI), que encara manté una modesta secció de trial. El 85 per cent dels pilots que hi ha a Espanya pertanyen a Catalunya.

Els pilots de l'Estat espanyol que no són catalans continuaran dins l'associació espanyola, i podran competir sense problemes en els mundials ja que el CSD no reconeix aquesta modalitat com a esport, tot i que hi ha una associació que el regula, la Biketrial Unión Española.

Amb aquest canvi dins la BIU Catalunya passarà a ser juntament amb el Japó i els Estats Units una de les grans potències d'aquest esport. Molts dels grans especialistes competeixen tant en les proves que reglamenta la BIU com les que organitza la UCI. La possibilitat d'una fusió sembla ara mateix molt llunyana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.