el lector escriu

La formació professional sanitària a Tarragona

L'institut Cal·lípolis és un centre que sempre ha participat i s'ha implicat en tots els projectes del Departament d'Educació. És un centre de referència a Catalunya, pioner en la implantació de cicles formatius al llarg de la seva història i on s'han format auxiliars de clínica, tècnics de laboratori, de dietètica, de documentació sanitària, de radiologia, d'anatomia patològica, de farmàcia, de salut ambiental i d'higiene bucodental. Tot ha estat possible gràcies a l'esforç diari d'un equip de professionals docents, que es forma de manera continuada amb el suport de professionals externs, estades en empreses, cursos...

El professorat del centre fa uns dies es va assabentar extraoficialment de la voluntat del Departament d'Educació de suprimir alguns dels cicles formatius que històricament s'han impartit a l'IES Cal·lípolis i fer-los aparèixer a Reus, com ara el d'higiene bucodental. Aquest cicle presenta actualment una demanda tan alta que és pot continuar impartint al nostre centre i ampliar l'oferta a d'altres poblacions. No entenem els motius que porten a prendre aquestes decisions. Sembla que en nom d'un disseny de planificació no cal tenir en compte tot l'esforç material i humà que s'ha fet anteriorment. No deu ser que estem despullant un sant per vestir-ne un altre? En nom del mapa educatiu no es pot suprimir una feina ben feta ni malbaratar els recursos humans i materials invertits durant anys. Si la raó és l'ampliació de l'oferta educativa de la formació professional a Reus, els encoratgem i ens sembla molt lloable. Però, senyors i senyores de la política: per què ha de ser a costa d'eliminar aquests estudis de Tarragona? Per què desmembrar un institut clarament qualificat i d'excel·lent funcionament? Creiem, doncs, que la ciutat de Tarragona no pot veure disminuïda la seva oferta formativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.