El lector escriu

La Conferència Episcopal i el vel

Davant la declaració de la Conferència Episcopal Espanyola, en relació amb l'ús del vel islàmic a les escoles públiques –tan controvertit darrerament–, considerant un dret constitucional la llibertat religiosa, hem de manifestar la nostra total discrepància, en tant que l'esmentada peça femenina no té un caràcter religiós, sinó merament cultural.

El signe religiós islàmic pròpiament és la mitja lluna, que de manera anàloga a l'expressió religiosa cristiana podria dur penjada del coll a manera del crucifix, medalla o escapulari.

Què passaria si en alguna escola una noia portés al cap un mocador amb la imatge de la Mare de Déu, d'un santuari, o del Sagrat Cor de Jesús? Estaria disposada la Conferència Episcopal Espanyola a defensar l'alumna que pogués ser sancionada amb l'expulsió del centre escolar?

El vel islàmic, ho repetim, és un signe cultural, com podria ser una barretina, per exemple, la qual cosa pot ser prohibida administrativament per qui correspongui.

Ens trobem amb una acció provocadora i preparada, perquè ens veiem obligats a acceptar i aplicar normes foranes, diferents i contradictòries a les pròpies, fet del qual sembla que malauradament no s'ha adonat l'òrgan eclesiàstic, al qual recomanaríem que rellegís l'obra de Don Jacinto Benavente La ciutat alegre i confiada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.