El lector escriu

El projecte de la variant de l'eix de l'Ebre (C-12)

Per una nota de premsa de GISA, ens hem assabentat que s'ha adjudicat el projecte constructiu de la variant de l'eix de l'Ebre. Una vegada més, la nota és poc aclaridora, ja que ni diu a quina empresa s'ha adjudicat ni el temps que tenen per redactar el projecte, explica les característiques tècniques de l'obra i diu que evitarà el pas dels vehicles per l'interior del nucli urbà de Tortosa. I la zona urbanitzada del Canalet i el poble de Jesús, què? Com es pot apreciar, hi ha un menyspreu total per aquella zona, ja que el trajecte d'aquesta variant no només afectarà les cases veïnes, sinó que suposarà una gran barrera física que dividirà en dos, de manera perpètua, el terme de Jesús.

Davant d'aquesta desfeta urbanística i social que ens afecta, esgotarem els recursos legals interposant un recurs contenciós administratiu i esperarem a veure si un nou govern de la Generalitat o el nou conseller de Política Territorial és més receptiu que l'actual i almenys compleix el compromís de fer el projecte de desdoblament de tot l'eix de l'Ebre, perquè així s'adonin que el traçat més adequat és pel canal Xerta-Sénia, tal com demanen unànimement l'Ajuntament de Tortosa i l'EMD de Jesús. Seguirem esgotant tots els mitjans que tinguem a les nostres mans per intentar evitar aquesta desfeta que des de l'any 2005 es va proposar, i es veu que no han tingut el temps necessari ni la voluntat de fer l'estudi del desdoblament pel canal Xerta-Sénia com es van comprometre a fer públicament i que demanen de manera reiterativa tant les administracions locals com la ciutadania del poble de Jesús.

No ens donem per vençuts per corregir aquest traçat, ja que per a Jesús l'afectació és massa gran per acceptar-la. Necessitem l'ajuda de tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.