El lector escriu

És Vox un partit feixista?

Alguns pensen que sí. Ells diuen que no. Anem a fets? La gent és molt variada i tothom té dret a tenir les seves idees, encara que a mi –o a vostè– no m’agradin. Per tant, que quedi clar que no valoro aquí les persones singulars –100% de respecte– sinó l’organització on certes persones s’aixopluguen. És obvi que individus feixistes i neofalangistes miren d’introduir-se per totes les escletxes que els ofereix la democràcia.

Els de Vox que jo conec personalment són gent d’ordre, certament poc amics de cap mena d’interculturalisme, i s’emmirallen en el conservadorisme polític i moral. Els que jo tracto no són violents.

El problema és que no rebutgen amb prou decisió –potser perquè els voten i “tot suma”, és gratis!– persones d’idees clarament xenòfobes, que sí que són agressives i odien la pluralitat democràtica. Si saps que passa això, hauries de tenir el coratge de desmarcar-te’n: si no ho fas –pels interessos electorals!– i consents els insults constants als catalans independentistes, als immigrants, etc., ets ben responsable. L’espiral de l’odi passa factura, a la consciència, si se’n té. Se m’entén, oi?

Les democràcies liberals modernes exigeixen un mínim de relativisme i de tolerància, i –per descomptat– també de veritat (per això la cosa està tan fotuda). Els Bolsonaro, Putin o Trump són una pedra a la sabata de qui té principis; però si Vox només vol el poder potser li és igual, i s’ho empassen (els meus coneguts, que semblen bona gent) com disfuncions col·laterals. Quina llàstima, quina covardia. La deriva que pren aquesta organització és ben perillosa per al bé comú i la convivència.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia