El lector escriu

L’aigua potable a la Bisbal d’Empordà

La Bisbal d’Empordà està tenint problemes crònics amb l’aigua potable i està batent rècords pel nombre de fuites a la xarxa d’abastament. Des de l’octubre del 2023 es van produir quatre avaries que van deixar el poble sense aigua potable. Els anys 2011, 2020 i 2022 hi va haver altres grans avaries. Degut al mal estat de la xarxa i el seu manteniment defectuós, es perd gairebé el 40% de l’aigua, situació inadmissible especialment en temps de sequera.

L’Ajuntament reconeix que la canonada general està obsoleta i que hi cal una inversió important, però actualment està pendent de liquidar el contracte amb Agbar, declarat nul l’any 2017. Des d’aleshores no es realitzen inversions, només reparacions d’urgència. La municipalització del servei de l’aigua facilitaria afrontar les inversions, però va ser ajornada. El consistori afirma que necessita temps per estudiar “l’estat de la xarxa”.

Estem intentant obtenir informació sobre els avenços en el procés de liquidació del contracte i l’estudi de la xarxa, però hem obtingut com a resposta que no hi havia novetats. Donada la situació actual, tant aquest estudi com les inversions són urgents.

La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia