De la recomanació a l'obligació

El cas de contagi d'hepatitis C en un centre de diàlisi de Tarragona torna a posar en evidència les deficiències en un sistema sanitari on una línia molt ambigua separa el que és obligat del que és recomanat. De moment Salut ha obert un expedient informatiu per determinar les causes del contagi, però en espera dels resultats hi ha certes evidències que constaten una mala praxi, com és aplicar fàrmacs d'un sol ús a diversos pacients. De fet, en el cas concret d'aquest centre i arran dels casos de contagi detectats, les investigacions impulsades des del departament determinen que encara que es treballava d'acord amb la reglamentació, sí que hi havia incompliments pel que fa a les recomanacions de bones pràctiques que es fan des del Departament de Salut.

El fiscal en cap de Tarragona investigarà d'ofici el cas, i els pacients afectats ja han anunciat que presentaran una denúncia per negligència. Però més enllà de les resolucions que es derivin d'un procés que pot ser llarg, el cas posa en evidència la necessitat urgent de revisar en profunditat uns protocols que, tot i ser nous, no són prou exigents a l'hora de garantir la seguretat dels pacients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.