Editorial

Una retirada purament electoralista

La marxa enrere que ha fet el Departament d'Educació respecte a la polèmica supressió de l'horari intensiu de les escoles durant el mes de juny només es pot entendre en clau purament electoral, encaminada a reconciliar el col·lectiu de mestres amb el PSC. És més, la decisió representa una desautorització en tota regla del conseller Maragall, que malgrat que ha renunciat a anar a les llistes, ara per ara i fins al dia 28 és el màxim responsable de la política educativa del país. Maragall havia dit i repetit que no cediria al xantatge dels mestres, i ha acabat cedint-hi no se sap ben bé per quins interessos, però en tot cas no són ni els dels alumnes ni els de les famílies.

Educació trasllada la decisió a cada centre, i d'aquesta manera se'n renta les mans i torna a alimentar l'enfrontament entre docents i pares als consells escolars. L'actitud xantatgista dels mestres, d'anul·lar les colònies i sortides extraescolars com a revenja per la supressió de l'horari intensiu, no només és injusta i desproporcionada, sinó que diu molt poc d'un col·lectiu que anteposa els seus interessos als dels alumnes, que n'acaben sent les víctimes. Maragall potser aconseguirà reconciliar-se amb els mestres, i el PSC, també, però ha deixat les famílies a l'estacada amb una decisió que ni tan sols convenç la patronal de cases de colònies, que ara per ara tampoc no tenen garantida l'ocupació, perquè l'última paraula la tindrà cada escola.

Maragall ha sacrificat la seva credibilitat com a conseller i com a polític per fer un favor al seu partit, i aquesta actitud es podria pagar molt cara. Perquè els mestres voten, però els pares, també. Com bé apunta la federació que aglutina les AMPA, la marxa enrere del departament, lluny de resoldre un problema, tanca una crisi en fals i torna a situar les colònies i les sortides extraescolars com a moneda de canvi en les reivindicacions exclusivament laborals del col·lectiu de mestres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.