Dol i respecte per la mort de quatre professionals

Jornada de dol, ahir, a Catalunya per la mort dels quatre bombers a Horta de Sant Joan en acte de servei. Consternació generalitzada i mostres de suport als familiars de les víctimes i als seus companys de professió que, malgrat el que suposa una pèrdua d'aquestes característiques, continuen al peu del canó intentant controlar unes flames que encara van a la seva. No es tracta de qüestionar la professionalitat d'un cos, el dels Bombers de Catalunya, i menys després d'haver perdut quatre efectius que precisament han estat víctimes per haver portat fins al límit la seva vocació de servei.

I és que dimarts, a Horta de Sant Joan, de situacions límit se'n van viure moltes. Veure venir l'amenaça de les flames i no poder fer-hi res genera impotència. I potser a Horta aquesta impotència es va traduir en indignació. Indignació per part d'uns veïns i un alcalde que volien convertir-se en professionals d'una feina, la d'apagar focs, amb uns elevats riscos que poden tenir tristes conseqüències com les que ha deixat aquest incendi. La difícil orografia dels Ports i les adverses condicions meteorològiques que afecten la zona posen en evidència les dificultats per controlar una situació que hauria suposat molts més riscos si s'hi haguessin vist directament implicats voluntaris i veïns.

Però avui potser encara no és el dia de qüestionar-se si es va fer tot el que s'hauria pogut fer per evitar la revifada. Avui no és el dia d'analitzar si les polítiques forestals del govern català són les correctes. No és el dia, tampoc, de buscar culpables i no és el dia de picabaralles polítiques que qüestionin segons quines decisions. Avui és dia de dol. Dia de respecte pels quatre bombers morts i les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.