Opinió

Full de ruta

Fets paranormals

L’última vegada que vaig pujar a la Mussara va ser per assistir al modest però alhora exquisit festival Mussart. En aquella edició, actrius com Ivana Miño i Mercè Pons recitaven poesia entre les ruïnes que encara queden del que un dia va ser un lloc habitat. N’hi ha que parlen d’aquest racó inhòspit de les muntanyes de Prades com un dels escenaris catalans on es produeixen més fenòmens paranormals i, de fet, les darreres imatges que m’arriben de la Mussara de normal no en tenen res. S’hi veuen camions, molts camions militars, i gent armada amunt i avall, com si estiguéssim en plena batalla. Les fotografies, fetes diumenge passat, formen part de l’operatiu Eagle Eye, integrat per un escamot de més de 650 militars de l’exèrcit espanyol que fins divendres marcaran paquet per diferents espais estratègics del Camp de Tarragona.

Ens expliquen que el fet que l’aeroport de Reus estigui literalment envaït per l’exèrcit en el context català actual i en plena campanya electoral d’uns comicis, també paranormals, és pura coincidència. I ens justifiquen que és normal veure circular a mig matí pel port esportiu de Tarragona tot terrenys de guerra amb gent uniformada a dalt, perquè ho fan en pro de la nostra seguretat.

Que sí, que si voleu fem veure que ens ho creiem, que tot això no té res a veure amb la trista situació que està vivint Catalunya. Que sí, que ja ho veiem, que tanta presència militar no intimida ningú, ans al contrari, ens fa sentir tan segurs saber que per terra, mar i aire tenim l’exèrcit jugant al gat i la rata! I com que no té res d’electoral i només són unes maniobres rutinàries que es fan a diferents llocs de l’Estat al llarg de l’any, el fet que avui vingui una altra ministra a passar revista també és pura coincidència. Perquè, avui, la senyora Cospedal i la seva cohort de gent del PP segur que no convoquen la premsa per dir-hi la seva i fer-se la fotografia davant uns militars que, expliquem-ho tot, no són precisament barats de mantenir.

Però és clar, tot això no interessa a una Junta Electoral que, entre buscar llaços grocs pels carrers de Catalunya, controlar els avis de Reus que no facin tombs pel Mercadal i vigilar que els periodistes de la Corporació no facin de periodistes, està massa entretinguda. Tot plegat, molt paranormal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia