Opinió

Full de ruta

Els milions de De la Serna

“Els excessos fan perdre la perspectiva i ara ens han volgut emborratxar de milions, de moment virtuals”

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha tornat a venir a repartir milions. Parlem sempre de diners virtuals perquè, de moment, el que fa és venir setmana rere setmana amb la motxilla carregada de projectes milionaris d’aquells que fan de bon prometre perquè a curt termini no cal desembutxacar res. Si fa 15 dies la pluja de milions queia a Girona i al Prat, on s’anunciava la quarta pista per a l’aeroport a les instal·lacions gironines amb servei ferroviari inclòs, aquesta setmana el premi gros és per a l’Hospitalet de Llobregat, on el ministre de Foment va prometre fer subterrànies les vies del tren. Un projecte de 608 milions d’euros que, segons deia dimarts el representant del govern espanyol, si tot va bé seria una realitat el 2025, un quart de segle més tard que Foment s’hagués compromès a cobrir les vies.

Els excessos fan perdre la perspectiva i ara ens han volgut emborratxar de milions –insisteixo, de moment virtuals– perquè ens creguem que amb el poder que els atorga el 155 solucionarem el que fa dècades que es reclama. Però explica el conte de la lletera que el somni es converteix en fum quan es trenca la gerra. Per això, per molts conills que ara faci sortir del barret de copa De la Serna, la realitat és que de compromís per allò que s’hauria d’executar de manera immediata no en tenim cap. Mirin sinó amb quin pam de nas es devien tornar a quedar dimarts els alcaldes del pacte de Berà, aquells que reclamen que es descongestioni l’N-340, després que De la Serna els tornés a dir que allò pactat l’any passat era un miratge i que sí, que treballaria en la causa però que sense pressupost no hi havia calés ni data al calendari per executar allò que ens pensàvem que estava aprovat i encarrilat.

Així que, passada la ressaca i recuperada la perspectiva, potser els únics que aquesta setmana realment tenen alguna cosa a celebrar són els de Tarragona, que quant a infraestructures no rasquen ni la devolució que va amb la terminació del premi gros, però que amb això del Seat Tarraco els haurà toca de veritat la grossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia