opinió

Tarragona guanya pes

Cal que reconeguem que tindrem equipaments punters

El mes passat teníem la notícia que la Generalitat ha acabat decidint que el Centre de Seguretat Informàtica de Catalunya, el Cesicat, s'instal·li a Reus. Tarragona, així com Girona i Lleida, hi va presentar candidatura. En el nostre cas, un projecte potent i ben estructurat, però, finalment, el fet que Reus disposi d'un parc científic més avançat i un entorn empresarial al voltant del sector informàtic molt potent ha estat clau per fer decantar la balança. Com a representant municipal i com a tarragoní no puc fer altra cosa que lamentar el fet que l'escollida no hagi estat la nostra ciutat. No és sobrer recordar que les coses no es van fer bé al seu dia. L'anterior govern es mirava el projecte de parc tecnològic des de la barrera i això ha acabat repercutint-nos negativament. Ara, per fi, hem cregut en el projecte del parc i hem començat a posar-hi bases sòlides. Però no podem deixar-nos portar per actituds derrotistes de CiU i del seu entorn proper que només es fixen en el que Tarragona no ha aconseguit i no en el que sí s'ha aconseguit i tirarà endavant.

Veient-ne la part positiva, hem de saber aprofitar que el Cesicat estarà a Reus i, per tant, al Camp de Tarragona. També cal que reconeguem que tindrem altres equipaments punters, molts gràcies als esforços realitzats des dels departaments que dirigeix ERC. Projectes tan importants com el Centre de Recerca d'Energies Renovables de Catalunya, que fa prop d'un any s'acordava que vindria a Tarragona. El conseller de Cultura, Joan Manel Tresserras (ERC), va anunciar fa pocs dies que les instal·lacions de l'antiga fàbrica de la Tabacalera seran seu del Centre de Classificació i Catalogació de Materials Arqueològics de Catalunya. Tarragona, a més, lidera una iniciativa que farà fer un tomb a la seva promoció turística i esdevindrà pal de paller de la de tot el Camp de Tarragona: el pla de competitivitat turística de la Tàrraco romana. Un projecte pel qual hem treballat conjuntament des de l'Ajuntament, i el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat (ERC) i que ha aconseguit atraure l'atenció del govern espanyol, que només tria un projecte l'any i que ha atorgat 4,2 milions d'euros per al seu desenvolupament. Tarragona també serà seu del Centre d'Emancipació Juvenil del Camp de Tarragona, gràcies als esforços realitzats per la Generalitat, i més concretament des de la secretaria de Joventut de la Generalitat (ERC).

En definitiva, doncs, i per molt que alguns s'esforcin a fer creure el contrari, Tarragona, amb ERC al govern de la Generalitat i al govern de la ciutat, ha guanyat pes i en guanyarà més.

(*) Portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.