de set en set

Paataaaaaataaa...!

Vol ser el referent ideològic del segle XXI i és tan patata que no sap ni llegir l'hora del rellotge.

Les cimeres internacionals s'organitzen simplement perquè els que hi participin puguin tornar als seus estats per dir que són importants perquè s'han fet la foto amb gent important (molt malament aniríem si aquestes reunions fossin realment per fer coses, ja que els pèls es posen de punta només de pensar que les milionades que el G-20 s'ha compromès a gastar contra la crisi pugui ser el resultat de la profunda anàlisi que es pot fer des del gin tònic de l'hora del berenar amb la reina d'Anglaterra fins al cafè del migdia de l'endemà, hores de dormir incloses).

Tenint clar, doncs, que tot plegat és un paripée, sembla estrany que els més interessats que es faci la foto no siguin capaços ni d'això, d'assegurar-se que surti bé. Dissabte, a qui l'interessava la foto era a la cancellera alemanya, que volia que tots els col·legues de l'OTAN baixessin davant seu abans de fer la passejadeta, però va ser incapaç de posar a rega en Berlusconi, a qui tothom tracta d'impresentable per no afegir-se a la comèdia (o de muntar-ne una altra pel seu compte amb el telèfon mòbil), quan la incompetent és Angela Merkel per no poder fer l'àlbum que volia. Però pitjor va ser allò d'ahir de Rodríguez Zapatero, que es va treure de la màniga l'Aliança de les Civilitzacions per passar a la història com l'inrevés d'Aznar; va aconseguir que piquessin els turcs, els secretaris generals de l'ONU i l'OTAN i alguns més i quan s'hi posen tots per fer la foto resulta que hi surten tots menys ell. S'entreté parlant pels passadissos –és de suposar que fent el fantasma sobre la gran amistat que el lliga amb Obama i no pas comentant els rumors sobre el canvi de govern que li han espatllat el dia de glòria–, i han de repetir la foto perquè pugui dir «Paaaataaataaa» qui vol ser el referent ideològic del segle XXI i és tan patata que no sap ni llegir l'hora del rellotge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.