Opinió

Gastronomia

Esmarris amb gust de tardor

Esmarris, el restaurant gastronòmic del Dolce Sitges, un establiment hoteler de cinc estrelles amb vistes a la Mediterrània, inaugura temporada amb una nova carta inspirada en la cuina més càlida per combatre el fred, plena de sabors de tardor i especialitats de muntanya. Una gran varietat de bolets, la millor carn de caça i deliciosos plats de cullera, combinats amb propostes de peix i marisc, centren les tres propostes del xef Jaume Balada per a aquesta tardor-hivern 2010/2011. Els menús aposten per plats reconstituents, d'aromes fortes i temperatura calenta per degustar el millor d'aquesta estació.

La primera proposta consisteix en un menú de tres plats, a triar entre dues opcions. Destaquen, entre els segons, el dau de bacallà confitat amb ceps, greix d'avellana i beines crues, i el llom de cabirol amb cendra de porro, escalunyes glacejades amb sidra i salsifís. Per descomptat, l'opció adequada per a aquells a qui agraden els plats consistents.

El segon menú, de cinc plats, combina especialitats de mar i de muntanya. Comença per la nècora en full d'ostra, i continua amb una suculenta sopa tapada de carxofa amb moll i escuma de formatge idiazabal. Després dels entrants, la més alta sofisticació s'uneix als aliments més aromàtics per oferir un calamar de potera amb puré de moniato rostit, consomé de pernil ibèric i aire de regalèssia, i un garrí confitat amb plàtan, chutney de pera i tocs de curri.

La tercera proposta del restaurant Esmarris per a aquesta temporada conjuga, en set plats, delícies de marisc, peix i carn. El menú més complet de Jaume Balada, ideal per als que aprecien la degustació, comença amb fetge d'ànec curat, continua amb gamba de Palamós a la sal i una royale tèbia d'escamarlans amb vieira embolicada en cansalada ibèrica. Com a segons, turbot amb brou de peix de roca amb safrà, tomàquet marinat i llimona marroquina; ble de llebre amb suc de la seva marinada, nyoquis de codony, castanyes i rossinyols, i, per culminar, un dolç bistec tàrtar, abans d'arribar a les postres definitives: La tornada al col·le. Sens dubte, una proposta a l'alçada dels paladars més exigents, d'acord amb la reputació del restaurant Esmarris i amb les instal·lacions i l'entorn de l'exclusiu Dolce Sitges.

Adreça:
Dolce Sitges. Av. Camí de Miralpeix, 12. Sitges.
Telèfon:
93 810 90 00.
Horari:
Del 15 d'octubre del 2010 al 16 d'abril del 2011: divendres, dissabtes i ponts, de 20.00 h a 23.30 h. Del 8 de desembre al 3 de febrer romandrà tancat.
Web:
www.dolcesitges.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.